Expeditie Robinson begint voor Thomas Roobrouck in café Karekiet in Waregem

Vol spanning werd er naar de eerste aflevering van Expeditie Robinson gekeken. © (foto DJW)
Redactie KW

Vrienden en sympathisanten van Thomas Roobrouck verzamelden donderdagavond in café Karekiet in Waregem om er samen op groot scherm naar de eerste aflevering van Expeditie Robinson te kijken. Ook deelneemster Liesbeth Drobé uit Aalst met zoon Ward tekende present.

Daar runt Elsje Vaernewyck, de moeder van Thomas, samen met partner Geert Balcaen de zaak. Ook dochter Helena was op de afspraak. Net zoals Thomas’ stiefouders Mia Follens en Marnix Roobrouck. En als special guest: ‘good old’ Morisette Vanhoutte, oma van Thomas, die zelf jaren geleden café Den Hert in de Zultseweg openhield.

Voor de tientallen sympathisanten die mee de avonturen van Thomas uit Vichte op het scherm volgden was het een heel leuke avond. Voor Thomas zelf was het in elk geval een fantastische ervaring om te mogen deelnemen aan Expeditie Robinson. “Het was een hectische tijd. Veel afgezien en moeten leven met heel weinig in uitzonderlijke omstandigheden. Weg uit de comfortzone, weg van alles waarin je bent opgegroeid: het doet wat met een mens. Maar ik deed het heel graag. Het was een bijzondere ervaring die ik nog heel lang zal koesteren. Het heeft mij ook veel geleerd over de mens tout court die in normale omstandigheden zonder enige vorm van luxe of datgene wat hij gewoon is, moet overleven. Opnieuw doen? Waarom niet!”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier