Exclusieve kerstmarkt in een kerk in Brugge

In de ontwijde Heilige Familiekerk in Brugge vindt de tweede editie plaats van KerkMarkt, een exclusieve indoor kerstmarkt waar de betere Brugse handelszaken hun waren graag presenteren in het unieke decor.

© (Foto PDV)

De tweede editie van KerkMarkt heeft plaats in de Heilige Familiekerk in de wijk ‘t Bilkske in de Brugse binnenstad. De kerk wordt al geruime tijd niet meer gebruikt voor erediensten en werd dan ook ontwijd. Een tijdje terug werd het ruime pand met binnenkoer aangekocht door de uitbaters van de vlakbij gelegen kledingzaken Lilola in de Langestraat. Het initiatief om er een exclusieve kerstmarkt te organiseren, komt van de mensen van ‘het charmecollectief’, een genootschap van betere Brugse handelszaken dat de troeven en de eigenheid van Brugge in de kijker wil zetten; in tijden dat het Brugse winkelaanbod steeds meer in handen komt van internationale ketens enerzijds en van ‘imagoverlagende’ winkels anderzijds.

“Dit idee kwam tot stand toen ik Carlos Rosseel, die samen met zijn vrouw interieurzaak De Munt uitbaat, tegenkwam en we erover begonnen te praten om in de eindejaarsperiode iets op te zetten dat toch dat ietsje meer biedt dan de ‘gewone kerstmarkt'”, vertelt juwelenontwerper Peter Quijo, die dus ook participeert aan deze KerstMarkt. “En deze kerk, die onlangs aangekocht werd door de mensen van Lilola, is daarvoor natuurlijk een prachtige locatie. De bezoekers, waaronder héél veel Bruggelingen, kunnen snuisteren tussen allerlei mooie producten van Brugse speciaalzaken, een praatje maken met de uitbaters en natuurlijk kan er ook aangekocht worden. Intussen kunnen ze een glaasje champagne, gin of ander lekkers van onze bar drinken en zelfs ook een hapje eten.” Op de kaart staan onder meer oesters, allerlei tapas, fijne ham, vissoep en ‘de betere hamburgertjes’. “Hier komen veel van onze vaste klanten over de vloer en dus ook de klanten van de andere standhouders”, zegt Jade Quijo, dochter van juwelier Peter Quijo en zelf ook goudsmid en ontwerpster. “Het is hier al heel erg gezellig geweest. Onze klanten sturen we dan ook eens door naar de andere standhouders en zo is er een leuke uitwisseling. Het is hier al erg gezellig geweest. Gisteren liep het zelfs uit tot 3u ‘s nachts… Bruggelingen bij elkaar brengen en laten kennismaken met fijne producten uit eigen stad, dat is eigenlijk wel de bedoeling.” De KerkMarkt is te vinden in de Heilige Familiekerk in ‘t Bilkske 5 in Brugge en is deze avond nog te bezoeken tot omstreeks 22u en morgen zondag terug van 14u tot 20u.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.