Exclusief ‘liefdeshotel’ in Schore rijft toch subsidies binnen

© DVL
Redactie KW

Domaine 10 in Schore, een exclusief hotel, kreeg dan toch 20.000 euro provinciale subsidies. Vorig jaar was daar nog heel wat om te doen.

“Domaine 10 is gevestigd in een 18e-eeuwse boerderij met een ruime binnenplaats en is het eerste 50 Shades of Grey-lovehotel in België. Het biedt volledige privacy en discretie in een rustige omgeving.” Zo prijst Booking.com een exclusief hotel aan in de Lekestraat te Schore. Minder dan een jaar geleden ontstond er rond de zaak nogal wat commotie toen bleek dat de Provincie in het kader van het subsidieproject ‘Logies van de Toekomst’ een toelage van 20.000 euro toekende aan wat velen een rendez-vous hotel noemden. Het provinciebestuur keerde toen terug op die beslissing omdat het hotel ‘niet voldeed aan de voorwaarden om extra overnachtingen te genereren’.

Nu blijkt dat de deputatie in haar zitting van 29 mei toch goedkeuring heeft gegeven om 20 000 euro subsidie te verlenen aan dit hotel. Het bedrag werd inmiddels uitbetaald, omdat volgens de Provincie het hotel zich in regel heeft gebracht met het logiesdecreet, maar dat is niet naar de zin van de N-VA-fractie. “Het kan best en het is ook logisch dat je niet meer per uur en sinds de opening per nacht kunt boeken in het betrokken hotel, maar op de website van het liefdeshotel is er nergens meer sprake van dat koppels met relatieproblemen terecht kunnen bij en begeleiding kunnen krijgen van een relatietherapeut“, zegt provincieraadslid Kristof Pillaert.

“Dat stond nochtans destijds in de door het hotel ingediende subsidieaanvraag. We vinden dat de provincie te lichtzinnig is omgesprongen met deze aanvraag en met de centen“, aldus Pillaert. Bevoegd gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) verklaarde dat de zaak nauwkeurig gecontroleerd werd en nu voldoet aan het logiesdecreet. “Dat mag dan wel zo zijn, maar de voorwaarde om van subsidies te kunnen genieten was dat de zaak moest voldoen aan dat West-Vlaams subsidiereglement ‘Logies van de Toekomst, dat innovatieve projecten betoelaagde. Er is hier geen sprake van innovatie”, aldus nog Pillaert.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) haalde trouwens onlangs nog uit naar het provinciebestuur. “Die heeft blijkbaar wel centen om een rendez-voushotel te subsidiëren, maar niet voor de strandredders“, sneerde hij toen.

(DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier