Examenproef studenten op tijdelijke leslokalen Vives: een container als etalage

Van links naar rechts: Alexis Lambrecht - Noah Decoster - Arne Vandermassen - Kasper Teerlinck - Laure Guillemyn - Dakota Kersten - Juna Schelpe - docent Tommy Vandendriessche (niet op de foto: Ellen Bauwens). (foto PDC)
Van links naar rechts: Alexis Lambrecht - Noah Decoster - Arne Vandermassen - Kasper Teerlinck - Laure Guillemyn - Dakota Kersten - Juna Schelpe - docent Tommy Vandendriessche (niet op de foto: Ellen Bauwens). (foto PDC)
Redactie KW

Acht studenten van het studiegebied Onderwijs, Plastische Opvoeding van Hogeschool Vives campus Brugge hebben als examenproject een kunstwerk ontworpen. De kunstwerken werden onlangs op drie klascontainers op de campus aangebracht.

Docent plastische kunsten Tommy Vandendriessche (51) begeleidde samen met Kristien Vanhaelewyn en Hilde Michiels het project en is fier op de realisaties van zijn studenten.

“De drie klascontainers zullen twee jaar blijven staan, waardoor de werken van de studenten de campus toch een hele tijd zullen opvrolijken. Hiermee krijgen ze niet enkel een stem maar ook waardering voor hun werk”, zegt Vandendriessche. “In coronavrije jaren organiseren we altijd een tentoonstelling waar de werken van onze studenten aan ouders en vrienden getoond worden. Daar kijken ze steeds heel erg naar uit, en het is begrijpelijk dat ze erg ontgoocheld waren dat we dit jaar omwille van het besmettingsgevaar dit evenement niet konden organiseren. Beeldend bezig zijn is immers een vrij eenzame bezigheid, en net daarom is na de realisatie van een kunstwerk de interactie met het publiek heel belangrijk. De school stelde voor om alsnog een alternatief te zoeken voor de afgelaste tentoonstelling en we kwamen op het idee om de werken van de studenten op deze manier tentoon te stellen.”

Elke student maakte drie werken die vertrekken vanuit een ‘bouwsteen’ uit hun opleiding die ze didactisch moeten verwerken. Verschillende materialen en technieken zoals acrylverf, linosnede, digitale of grafische vormgeving kwamen daarbij aan bod.

“Uit de werken selecteerden we van elke student één realisatie die we als sticker lieten afbeelden. Het was spannend, want we wisten eigenlijk niet wat het zou geven, maar het resultaat mag gezien worden. De drukker garandeerde ons dat de stickers zeker twee jaar weer en wind kunnen weerstaan. Momenteel sieren de kunstwerken de containers die als tijdelijk onderkomen dienen voor enkele klassen. Elk werk heeft een andere indeling qua breedte of hoogte, en dat zorgt voor een mooie visuele variatie. En de studenten zijn blij dat hun werk een lang zichtbaar leven krijgt.”

(Philippe Decruynaere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier