Exact 28 processen-verbaal in Oudenburg voor overtreden coronamaatregelen

Redactie KW

Tussen 13 maart en 29 april voerden agenten van de politiezone Kouter 51 corona-gerelateerde interventies uit in Oudenburg. Dat leidde tot vijftien processen-verbaal voor het niet naleven van het samenscholingsverbod en dertien voor het maken van een niet-essentiële verplaatsing.

Burgemeester Anthony Dumarey en politieraadslid Stefaan Reynaert vroegen deze informatie gisterenavond op tijdens de digitale vergadering van de politieraad Kouter. “Wie de inbreuk erkent, betaalt meteen een minnelijke schikking van 250 euro. Als dat niet het geval is, gaat de overtreding naar het parket voor verdere afhandeling. In Torhout, de grootste stad van de zone, waren er 75 interventies, in Ichtegem 71, in Jabbeke 62, in Oudenburg 51 en in Gistel 48″, duidt politieraadslid Stefaan Reynaert.

“Met vijftien processen-verbaal voor het niet naleven van het samenscholingsverbod staat Oudenburg op de voorlaatste plaats. In Torhout zijn het er 41, in Gistel 23, in Ichtegem 22 en in Jabbeke 12. Met dertien processen-verbaal voor het maken van een niet-essentiële verplaatsing zitten we in de middenmoot. In Torhout zijn het er 23, in Ichtegem 15, in Gistel 11 en in Jabbeke 2. Bij het interpreteren van de cijfers moet natuurlijk het aantal inwoners in rekening worden gebracht”, legt Stefaan Reynaert uit.

De Oudenburgse burgemeester roept iedereen op om de maatregelen te blijven naleven: “Ook na de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag blijven de regels met betrekking tot samenscholing en niet-essentiële verplaatsingen dezelfde. Een samenscholing is een bijeenkomst van meer dan twee personen, met uitzondering van het gezin. Alleen professionele en absoluut noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan, zo ook fysieke activiteiten met maximaal een persoon – naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Vanaf 4 mei zijn fysieke activiteiten in open lucht toegestaan met maximaal twee personen. Ik vraag om deze regels strikt te blijven toepassen”, drukt Anthony Dumarey zijn stadgenoten op het hart.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier