Ex-schepen Jens Vanhooren doorloopt alle straten van Bredene in acht etappes

© JRO
Redactie KW

Jens Vanhooren (43) liep tijdens de eerste lockdown in zes etappes van Bredene naar het Atomium in Brussel. Ook tijdens de tweede lockdown zat de ex-schepen niet stil. Jens liep door alle Bredense straten in acht keer. Goed voor een trip van 133 kilometer.

Jens zette na de verkiezingen van 2018 tijdelijk een stap opzij als schepen. Nu is hij gemeenteraadslid, maar de bedoeling is dat hij binnen een jaar de fakkel overneemt van huidig schepen Eddy Gryson. Intussen houdt Jens zich vooral bezig met zijn gezin en sport. Nadat hij eerder al naar hartje Brussel liep en in september nog tot in Lanaken liep was zijn honger nog niet voorbij. In acht etappes doorliep hij alle straten van zijn gemeente. Daarmee wordt hij volgens jaar de sportiefste schepen in het schepencollege. De ambitie om schepen van Sport te worden, kan Jens niet meer verstoppen. “Daar heb ik nog niet over nagedacht”, lacht Jens. “Maar ja, ik zal wel de sportiefste zijn van alle schepenen.”

Mensen ontmoeten

Jens is naar eigen zeggen geen prof in het lopen en er zijn veel straffere lopers in Bredene dan hijzelf. “Benny Fisscher en Kenneth Brouckmeersch bijvoorbeeld. Die mannen liepen deze week in een keer 127,3 kilometer in kader van ‘One More Loop’. Dat zijn pas straffe gasten. Ik ben maar peanuts in vergelijking met hen. Voor mij gaat het vooral om het creatieve. Je komt op plaatsen waar je anders minder vaak of helemaal niet komt. Daarnaast heb ik tijdens het lopen bijna 50 mensen ontmoet die ik al even niet meer had gezien. Dat alleen al is mooi meegenomen”, aldus Jens.

“Voorlopig heb ik geen inspiratie voor een volgende editie van ‘Jens on tour'”, lacht Jens. “Dat komt opeens in me op en ik ben vertrokken. Nu ik nog de tijd heb probeer ik van het leven te genieten. Vanaf volgend jaar zal het iets drukker worden als ik mijn ambt opnieuw zal opnemen. Tot dan spendeer ik zoveel mogelijk tijd met mijn gezin in combinatie met wat lopen.” Bredene telt 215 straten. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier