Ex-lid motorbende vraagt straf met uitstel voor drugsdealen

Archiefbeeld (foto Belga) © belga
Redactie KW

Ex-lid van de motorclub No Surrender uit Zwevezele vraagt in beroep een straf met uitstel voor enkele diefstallen en zijn betrokkenheid bij het dealen van drugs.

Volgens zijn advocate raakte de man in de greep van No Surrender en om erbij te horen ging hij aan het stelen: in tuinhuizen in de buurt en bij familieleden. “Intussen zijn de meeste goederen wel teruggebracht.” Hij wordt ook beschuldigd van het dealen van speed en cannabis maar dat ontkent hij. Toch getuigde zijn zus dat hij plots over veel cash geld beschikte, wat het openbaar ministerie overtuigt dat hij wel degelijk dealde. Intussen is de man clean en is hij ook geen lid meer van de bende. Bovendien is hij door een motorongeval deels verlamd.

Hij kreeg twee jaar met uitstel onder strikte voorwaarden, waaronder een uitgangsverbod en een residentiële behandeling. Zijn advocate hoopt dat die voorwaarden in beroep kunnen versoepeld worden. Het openbaar ministerie is zelfs akkoord met een celstraf met gewoon uitstel, zonder voorwaarden. “Meneer gebruikt geen drugs of alcohol meer en is geen lid meer van de club. Ik zie geen redenen waarom hij nog begeleid moet worden door een justitieassistent.” Uitspraak op 2 december. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier