Nadat Carl Veys (53) drie jaar geleden de automobielsector verliet, stort hij zich nu in een nieuw avontuur. De ex-garagist is de nieuwe eigenaar van delicatessenzaak Clovis. Na de dood van de vorige eigenaar, Karl Verbauwhede, sprong Veys al even bij in de zaak omdat de bezetting krap was. "Ik voelde aan dat Clovis iets voor mij was en na enkele maanden besloot ik om de zaak over te nemen", zegt Veys. "Voor de werknemers was het een opluchting d...

Nadat Carl Veys (53) drie jaar geleden de automobielsector verliet, stort hij zich nu in een nieuw avontuur. De ex-garagist is de nieuwe eigenaar van delicatessenzaak Clovis. Na de dood van de vorige eigenaar, Karl Verbauwhede, sprong Veys al even bij in de zaak omdat de bezetting krap was. "Ik voelde aan dat Clovis iets voor mij was en na enkele maanden besloot ik om de zaak over te nemen", zegt Veys. "Voor de werknemers was het een opluchting dat ik de zaak overnam, zodat zij niet meer in het duister moesten tasten over hun toekomst en die van Clovis. Nu willen we de zaak nog sterker maken dan ze ooit geweest is."Dat wil hij realiseren aan de hand van allerlei nieuwigheden. Eentje daarvan zijn de vele afhaalmaaltijden die zullen beschikbaar zijn. Die maaltijden kunnen ze vooraan de zaak vinden, zodat het losstaat van de winkel zelf. "Veel mensen hebben de dag van vandaag tenslotte geen tijd meer om lang aan te schuiven en geraken door hun werk soms moeilijk tot in de winkel. Daarom gaan we werken met afhaalmaaltijden en we verschuiven ook de openingsuren van 8 tot 18 u naar 7 tot 19u30. We zullen ook elke dag open zijn, zodat we iedereen kunnen bedienen. Daarnaast zal zelfbediening een andere nieuwigheid zijn. De klanten kunnen zelf voorverpakte maaltijden meenemen, zodat ze ook hier niet meer moeten wachten om bediend te worden." Voorts zal Clovis ook heel hard de kaart van de duurzaamheid trekken. "We willen vooral werken met recycleerbare verpakkingen en materiaal. Zo zullen de schalen waarin de warme maaltijden gemaakt worden, bestaan uit het afval van rietsuiker. We trachten ook zoveel mogelijk producten in de buurt aan te kopen, zodat we niet moeten beginnen met zaken te importeren uit het buitenland."Daarnaast zal de winkel ook aan de buitenkant een facelift ondergaan. "Het huidige gebouw is ferm verouderd en daarom willen we het verbouwen. Enkel de gevel moet bewaard blijven, want die staat op de erfgoedlijst. Daarnaast zullen we ook het aanpalende gebouw, het winkelpand van B-fashion, inpalmen. De werken zullen rond de jaarwisseling starten en eens die af zijn, in 2021, zullen we kunnen beschikken over een grotere winkel."(AV)