Ex-ceo Patrick Decuyper moet zich volgend jaar verantwoorden voor geknoei met certificaten

© belga
Redactie KW

Patrick Decuyper, ex-ceo van voetbalclubs SV Zulte Waregem en Antwerp, moet zich in maart 2020 voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor zijn aandeel in de beweerde miljoenenfraude met groenestroomcertificaten. Ook Enfinity, waarvan hij de oprichter is, wordt vervolgd. Ook een tiental andere verdachte personen en bedrijven moeten zich verantwoorden.

Volgens het openbaar ministerie waren ze allemaal betrokken bij een grootschalige fraude met Vlaamse groenestroomcertificaten. Die certificaten waren toegekend voor zonnepanelen die Enfinity plaatste op de daken van drie grote bedrijven: Cras in Deerlijk langs de E17, Domo (nu Balta) in Oudenaarde en Associated Weavers in Ronse.

Volgens het gerecht is er in de aanvragen voor de groenestroomcertificaten geknoeid met de datum waarop de zonnepanelen in gebruik zijn genomen. Er stonden miljoenen euro’s op het spel om te doen alsof die al in 2010 klaar waren. Want het jaar nadien daalde het bedrag dat de netbeheerders per certificaat moesten betalen van 350 naar 330 euro.

Op 7 maart van dit jaar moest Patrick Decuyper voor de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier