Evy Pieters en Hans De Gryse met vertraging Sportvrouw en Sportman 2019 van Ichtegem

Willy Vermander werd tot inspirerende senior gekozen.©Johan Vandaele Archief KW
Willy Vermander werd tot inspirerende senior gekozen.©Johan Vandaele Archief KW
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Nog op de valreep van 2020 werden de sportprijzen en #IchtegemInspireert-awards 2019 uitgereikt in Ichtegem. Atleet Evy Pieters werd Sportvrouw, Hans De Gryse, actief in handcycling, werd Sportman.

De uitreiking van de #IchtegemInspireert-awards was voorzien op 27 maart dit jaar, maar door corona was het nog even wachten op de winnaars van 2019.

“Voor het eerst in de geschiedenis van Ichtegem heeft de bevolking zelf, via een online stemronde, kunnen bepalen wie de winnaars in de verschillende categorieën geworden zijn”, vertelt schepen van Feesten en Plechtigheden Magali Segers (Liberaal 2018). “We waren eerst van plan eind maart een awardshow te organiseren, maar die kon niet doorgaan. Een tweede poging, een awardshow in ‘light-versie’ in oktober werd opnieuw door corona afgeblazen. Uiteindelijk besliste het lokaal bestuur om de awards alsnog uit te reiken. Alle genomineerden werden thuis verrast met een partybox. Bij de winnaars zat ook de trofee in de box.”

Laureaten

Sportvrouw werd Evy Pieters. Zij haalde verschillende provinciale titels atletiek. Ook op nationaal vlak behaalde ze mooie resultaten. Ook in 2017 werd ze Sportvrouw van het Jaar. Ondertussen is ze in 2018 ze mama geworden van een zoontje.

Tot Sportman van 2019 werd Hans De Gryse verkozen. Hij won verschillende wedstrijden handcycling. Hij is drie maal de Mont Ventoux opgereden in 6 dagen tijd via alle drie de kanten (Malaucène, Sault en Bédoin). Hij heeft de Muur van Geraardsbergen overwonnen (langs de steilste kant 19,8 procent) en bracht het dagrecord van 201 km naar 220 km.

Jeugdsporter van 2019 werd Kyriani Sabbe , deze jeugdvoetballer ondertekende zijn eerste profcontract bij Club Brugge en speelt er in een hogere leeftijdscategorie. Hij speelt ook bij de Rode Duivels.

Sportvereniging werd KBK Ichtegem door de prestaties van de U14 Dames. Zij werden niet alleen kampioen in hun reeks, ze wonnen ook de beker van België.

Inspirerende jongere werd Robin Loosvelt . Hij is erg begaan met het milieu en schreef zijn bezorgdheid over het zwerfvuil neer in een brief aan de burgemeester. Later wil hij zich laten registreren als Mooimaker van de gemeente.

Inspirerende senior is Willy Vermander geworden. Hij staat elke dag paraat voor het onderhoud van de voetbalterreinen bij KVC Ichtegem. Maar ook voor de vele kleine werkjes in en rond de kantine en voetbalterreinen kunnen ze op hem rekenen. Niets is hem te veel. Hij staat iedereen bij met raad en daad en door de vele jaren heen heeft hij een grote rugzak vol ervaring. Sinds 1974 is hij actief (bestuurs)lid in KVC Ichtegem.

Viviane Hosten werd verkozen tot inspirerende volwassene. Al jaar en dag in dag zet Viviane zich in voor de zwerfkatjes. Zij doet dit met hart en ziel en ijvert sterk voor een goed beleid zodanig dat dit probleem niet uit het oog wordt verloren.

En last but not least, inspirerende vereniging/school werd Basisschool De Zandkorrel . Na vele jaren van actief vergroenen op school, mocht De Zandkorrel op vanaf 18 oktober 2019 de groene vlag hijsen. Deze internationale erkenning maakt van de Zandkorrel een heuse eco-school. Ze streven er naar om als eco-school een aantal duurzame ontwikkelingsdoelstellingen na te leven. Dit op maat van de leerlingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.