Evi Gabriels is nieuwe directrice van dorpsschool De Kastanje

“Ik begon op 1 september in mijn klasje in Het Vlot in Ieper, tot ik even later het goeie nieuws kreeg en ik op 13 september in De Kastanje kon starten als directrice van de school”, vertelt Evi Gabriels. © Michael Depestele
Redactie KW

Sinds begin dit schooljaar is Evi Gabriels de nieuwe directrice van vrije basisschool de Kastanje Proven-Krombeke. Vrijdag 10 september stond ze nog voor de klas in Het Vlot in Ieper en maandag 13 september is ze gestart als directrice. Van een ommezwaai gesproken.

Evi Gabriels woont in Staden, is 38 jaar, gehuwd en mama van twee dochters. “Ik heb Lager Onderwijs gestudeerd en daarna volgde ik nog een banaba Buitengewoon Onderwijs in Gent. Ik begon in 2004 te werken, 1 jaar in het regulier onderwijs en daarna in Het Vlot in Ieper, een school voor buitengewoon onderwijs. Ik had er een tijd een vaste klas, deed dan later GON-begeleiding en werd vervolgens GON-coördinator. GON staat voor ‘geïntegreerd onderwijs’ en ondersteunt leerlingen van het buitengewoon onderwijs die in het regulier onderwijs les volgen. En zo kwam ik terug terecht in het reguliere onderwijs en dat lag me wel. Ook het coördineren bleek mijn ding: het administratief werk deed ik graag en de inhoudelijke verdiepingen vond ik een uitdaging. Maar door wijzigingen in het onderwijs werd GON afgebouwd en kwam ik terug voor de klas te staan. Ik gaf les in een klas voor kinderen met autisme”, duidt Evi.

Schoolfeest

“Ik deed dit heel graag, maar toen ik deze vacature zag passeren, zag ik er wel een nieuwe uitdaging in”, vervolgt ze. “Ik solliciteerde, maar wist dat de beslissing pas half september zou volgen. Zo begon ik dus de voorbije 1 september in mijn klasje in Het Vlot in Ieper, tot ik even later het goeie nieuws kreeg en ik op 13 september in De Kastanje kon starten. Zo moest ik dus al heel vlug terug afscheid nemen van mijn leerlingen, maar gelukkig werd ik intern vervangen en kon ik alles doorgeven aan een collega die de school reeds kent. In De Kastanje ben ik er meteen ingevlogen. Enkele weken na mijn start was er immers als het jaarlijkse schoolfeest. Dit was meteen een drukke periode, maar ik kreeg tegelijk ook de kans om kennis te maken met iedereen en zag op één weekend al heel veel ouders en grootouders.”

Nieuwe kinderopvang

“Aan uitdaging is er alvast geen gebrek”, vervolgt Evi. “Een school op twee locaties is niet evident. Mijn vaste plaats is Proven en ik werk een aantal voormiddagen in de week in Krombeke en probeer ook heel frequent daar langs te gaan. Af en toe zijn er ook teamvergaderingen met de hele groep samen. Een volgende uitdaging volgt er op infrastructureel vlak. Binnenkort starten er bouwwerken op de locatie in Proven. Het oude kloostergebouw naast de school zal verbouwd worden. Op het gelijkvloers komt een kinderopvang van Felies. Op het eerste verdiep komt een berging. Deze bouwwerken zullen in februari van start gaan. Later volgen dan nog verbouwingen aan de eetzaal en de berging. Deze dossiers werden reeds opgestart door mijn voorgangers, maar zal ik nu dus verder opvolgen en afronden. Ik heb alvast heel veel zin in komend schooljaar”, aldus de nieuwe directrice.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier