Evenwichtsbalkjes en sneeuw voor Cyclo Cross Masters in Waregem

Het Waregemse stadsbestuur en Erwin Vervecken op de plaats voor het cultuurcentrum de Schakel, waar de evenwichtsbalkjes komen. © DJW
Redactie KW

In het centrum van Waregem vindt volgende week woensdag 22 februari met de Cyclo Cross Masters voor de vijfde opeenvolgende keer de afsluiter van het veldritseizoen plaats.

In de namiddag kunnen kinderen en jongeren onder de begeleiding van veldritkampioenen Roland Liboton, Erwin Vervecken en Paul Herygers kennis maken met deze sportdiscipline. De Elite Dames start om 20 uur. Een half uurtje later is het de beurt aan de Elite Heren. Zij zullen hetzelfde parcours afleggen als vorig jaar.

Verschillend zijn wel de twee nieuwe hindernissen die Erwin Vervecken en collega’s bedachten: 15 meter op evenwichtsbalkjes van een paar centimeter breed en een hindernis doorheen sneeuw die wordt aangeleverd door een Nederlandse firma. Ook nieuw is het wedstrijdonderdeel van de estafette in plaats van de tijdrit.

De toegang voor de cross is gratis. Het stadsbestuur dringt erop aan dat bezoekers hun wagen zoveel mogelijk buiten de ring R35 parkeren.

(DJW – Foto DJW)