Eventplanner Jesse Callens aast op derde eventlocatie

© JCR
Redactie KW

Het gaat hard voor eventplanner Jesse Callens. Vorig jaar nam hij met zijn evenementenbureau just.e.vent de uitbating van feestlocatie de Colliemolenhoeve in Oostnieuwkerke op zich. Straks neemt hij ook de uitbating van het Soutershof in Staden voor zijn rekening. Daarmee houdt het voor Jesse niet op. Hij is momenteel op zoek naar een derde locatie voor het organiseren van kleinere events met een ietwat andere insteek.

Jesse Callens (32) volgde een opleiding eventmanagement aan de Katho, het huidige Vives, in Kortrijk. “Ik studeerde kort na de financiële crisis af”, licht Jesse toe. “Daardoor werd er veel bespaard op het organiseren van professionele evenementen en was er weinig tot geen gelegenheid om in die sector aan de bak te komen. Ik werkte een aantal jaren als uitbater van een bowlingzaak en daarna als beheerder van een jeugdherberg. Momenteel ben ik in de vastgoedsector aan de slag.”

Al die jaren bleef het idee wel hangen om iets in de eventsector te doen. “Een klein jaar geleden kreeg ik daartoe de kans toen de eigenaars van de Colliemolenhoeve op zoek bleken te zijn naar iemand die de uitbating van hun feestlocatie op zich wou nemen. Ik startte toen in bijberoep just.e.vent op. Concreet bleken ze op zoek te zijn naar iemand die zowel de boekingen als het organiseren van feesten naar zich toe wou trekken. Aan de hoeve is een bed & breakfast verbonden waarvoor ik samen met mijn verloofde ook de uitbating daarvan voor mijn rekening nam.”

Overnachten

“De Colliemolenhoeve bevindt zich op grondgebied Oostnieuwkerke, net over de grens met Roeselare”, vertelt Jesse. De hoeve wordt sinds ongeveer tien jaar gebruikt als feestlocatie. De eigenaars werkten in het verleden al met een eventbureau, maar namen de uitbating de laatste jaren zelf voor hun rekening. Ze waren op zoek naar iemand die zich volop voor de uitbating kon ‘smijten’.

“Voordeel van de uitbating door een eventplanner is dat de zaal niet alleen verhuurd kan worden, maar dat ik desgewenst ook kan instaan voor de organisatie van het feest. Nog een voordeel is dat er aan de feestlocatie een bed & breakfast verbonden is. Gasten kunnen er na een feest dus blijven overnachten. In de B&B is ruimte voor 17 personen. Bij een huwelijksfeest kunnen we dus al vlug een flink stuk van de familie slaapgelegenheid bieden.”

Kleinere evenementen

Jesse start straks ook met de uitbating van het Soutershof in Staden, een nieuwe landelijke feestlocatie. “Ook hier baat ik de locatie voor de eigenaars uit”, weet Jesse. “Het Soutershof is meer bedoeld voor kleinere evenementen zoals een babyborrel, communiefeest, jubileum of een intiem huwelijksfeest. Het Soutershof biedt plaats aan een 70-tal ‘staande’ of een 50-tal zittende gasten, terwijl dat voor de Colliemolenhoeve respectievelijk 250 en 150 bedraagt.”

Jesse is daarnaast nog op zoek naar een derde eventlocatie. “Die derde locatie wordt er een met een andere insteek en zal meer bedoeld zijn als ontmoetingsplaats. Ik denk daarbij onder meer aan de organisatie van seminaries, teambuildings en bijeenkomsten van verenigingen, vrienden of families. Zo is het drieluik compleet en heb ik voor elk type event een antwoord.”

Vernieuwde website

Corona gooide ook bij Jesse roet in het eten. “Er was evenwel ook een voordeel aan de coronacrisis”, aldus Jesse, “Ik had eindelijk tijd om zaken op punt te zetten waar ik anders geen tijd voor had. Ik denk daarbij onder meer aan de vernieuwde website en de algemene communicatie voor de Colliemolenhoeve.”

“Ondertussen mochten we de B&B opnieuw openen. Voor de organisatie van grotere evenementen is het nog even wachten, maar ik merk toch dat de mensen snakken naar een feestje. De boekingen beginnen beetje bij beetje weer op gang te komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier