Eventing lokt topruiters naar Anzegem en Waregem

Organisatoren Bernard Standaert, Jonathan Clissold, Captain Mark Philips, Levi Ryckewaert, James Willis en Benoit de Maere-d'Aertrycke op het domein Hemsrode in Anzegem. © DJW
Redactie KW

Na Waregem Koerse van eind augustus en de Internationale Dressuur vorig weekend is de Maand van het Paard met de Eventing van vrijdag 20 tot zondag 22 september aan zijn derde grote blikvanger toe.

Traditioneel vinden de onderdelen dressuur en jumping plaats in Waregem, op de middenpiste van de hippodroom en de terreinen van het centrum Sport Vlaanderen. De cross country zondag 22 september op de terreinen van domein Hemsrode in Anzegem is de grote blikvanger. Deze hindernissenkoers brengt de wereldtop van ruiters en amazones met als hoogtepunt de FEI Nations Cup. Dat is de officiële landenwedstrijd die telt als kwalificatie voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

De internationale Eventing is aan zijn veertigste editie toe en die wordt opgedragen aan stichter, event director en course designer Tom Ryckewaert die in juni van dit jaar onverwacht overleed in Zuid-Frankrijk. De driedaagse van dit weekend werd uitgewerkt door zoon Levi Ryckewaert, Captain Mark Philips, Benoit de Maere-d’Aertrycke, Bernard Standaert, Janus Archie, Jan Volkaert, Jonathan Clissold en James Willis.

Kampioene Ingrid Klimke

“Captain Mark Phillips is nu de course designer van de cross-country. Hij is bekend als parcoursbouwer van vijfsterrenwedstrijden en van het WK in Tryon 2018″, zeggen de organisatoren. “Naast de landenwedstrijd hebben wij nog twee toppers op het programma staan: het BK voor Juniors en het BK voor young riders. Wie we van de wereldtop mogen verwelkomen? Onder meer Europees kampioene Ingrid Klimke. Zij is een van de vele wereldtoppers die het publiek aan het werk zal zien. In totaal is er een driehonderdtal deelnemers voor de diverse wedstrijden ingeschreven.”

Naast het hippisch gebeuren zijn er in Hemsrode ook enkele interessante randactiviteiten. Met onder meer de lifestylebeurs van stijlrijke (herfst)kledij, kunstwerken en ambachtelijke producten. Voor de kinderen zijn er attracties in het kinderdorp.

“Alles samen biedt dit topsportspektakel een unieke gelegenheid voor de gezinnen om er een leuke, aangename zondag van te maken. Zo kan iedereen rond het parcours en op het domein een lange wandeling maken en daarbij genieten van de natuur. Het begint al om 9 uur. De toegang zelf is voor iedereen gratis. Om je wagen op de weide aan het domein te parkeren, wordt 10 euro gevraagd.” (DJW)

Info: www.eventingwaregem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier