Event-Team scoort met ‘Roodkapje, de Musical’ met dank aan Frederik Naert uit Waregem

Tot en met zondag 16 juni is Roodkapje, de Musical nog te zien op heel wat locaties in Vlaanderen. Dit project is een realisatie van Event-Team dat bestaat uit Olivier De Meyer uit Gent en Frederik Naert uit Waregem. Dit duo bundelt – samen met een sterk bestuur – al hun kracht om van iedere productie een pareltje te maken. Dat ze scoren, bewijst het aantal vertoningen dat jaarlijks blijft stijgen, inclusief het aantal bezoekers.

Frederik (rechts) met Olivier en enkele castleden van ‘Roodkapje, de Musical’ op het podium in Evergem. © FODI

Frederik Naert is geboren in Waregem, waar hij ook opgroeide. Hij werkt voltijds op het opleidingssecretariaat van de Arteveldehogeschool in Gent, waar hij vroeger zelf afstudeerde in de opleidingen communicatiebeheer en journalistiek. Daarnaast is hij medewerker bij Event-Team vzw. “Dit sluit perfect aan bij mijn brede interesse in de entertainmentsector. Mijn vrije tijd spendeer ik graag samen met mijn familie, vrienden en met mijn petekindje Elliot. Ik hou ook van alles wat met Italië heeft te maken: de taal, de muziek, de keuken, … Omdat ik van gastronomie hou, probeer ik dat een beetje te compenseren door regelmatig te sporten (vooral fitness). Een gezonde levensstijl vind ik belangrijk”, zegt Frederik.

Hoelang organiseren jullie al events?

Frederik: “Event-Team bestaat al meer dan 20 jaar. Ik ben er zelf beetje bij beetje ingerold, sinds ik twaalf jaar geleden Olivier leerde kennen, de regisseur en productieleider bij Event-Team. Al snel werd ik overal bij betrokken.”

Hoe is Event-Team in feite ontstaan?

Frederik: “Olivier is echt de bezieler en de stuwende kracht achter het productiehuis, dat hij met veel passie leidt. Op zijn vijftiende richtte hij Event-Team op om theaterproducties, concerten en familiespektakels te verzorgen. Later is daar ook een musicalopleiding uit gegroeid. Leerlingen uit onze opleiding krijgen niet alleen wekelijks les van professionele docenten uit de musical- en theaterwereld, ze krijgen bovendien ook de kans om samen met gerespecteerde beroepsacteurs op de planken te staan in grote theaters.”

Hoeveel producties doen jullie per jaar?

Frederik: “Per seizoen maken we sowieso één familievoorstelling. Het is steeds een gevarieerde show voor jong en oud, in de eerste plaats gericht op kinderen maar dankzij de nodige humor en gelaagdheid ook bijzonder leuk voor volwassenen. Daarnaast proberen we per seizoen ook enkele andere theaterstukken of gastproducties aan te bieden. Aanvankelijk organiseerden we alleen voorstellingen in Evergem en Gent. Vorig seizoen hebben we met de voorstelling Dolfje Weerwolfje een eerste heel geslaagde tournee gemaakt door heel Vlaanderen. Een succes dat we nu met Roodkapje, de Musical minstens willen evenaren. We moeten uiteraard ook al verder kijken. Voor volgend jaar (seizoen 2019-2020) kan ik alvast onthullen dat we dan twee tourproducties zullen presenteren, maar meer mag ik daarover nog niet verklappen. Het bewijst in ieder geval dat Event-Team groeit en steeds meer een vaste waarde wordt in de Vlaamse theaterwereld.”

Vertoeven jullie in een moeilijke wereld ? Is het een moeilijke opdracht om zoiets te realiseren?

Frederik : “Het is heel mooi om vast te stellen hoe sterk het niveau van Event-Team is gestegen. Op artistiek vlak leggen we de lat telkens hoger, iets wat ook niet onopgemerkt blijft bij onze toeschouwers. Achteraf krijg ik altijd hartverwarmende getuigenissen te horen van de bezoekers. Onze ticketprijzen houden we bewust laag, zodat een zo breed mogelijk publiek de kans krijgt om onze shows te zien. Achteraf komen mensen vaak vertellen dat ze zoveel meer van onze voorstelling hebben genoten dan andere spektakels waarvoor ze soms het driedubbele betalen.”

Hoe komt dat?

Frederik: “Ik denk dat ik mag zeggen dat onze voorstellingen zeer professioneel worden uitgevoerd. We zijn echt één hecht team en dat straal je sowieso ook uit op het podium. De mensen in het publiek staan er meestal niet bij stil hoeveel voorbereiding er achter de schermen gebeurt. Er komt organisatorisch ontzettend veel bij kijken, niet alleen op artistiek vlak maar ook voor kostuums, grime, decor, frontstage, drukwerk, … Binnen onze vereniging kunnen we hiervoor rekenen op allemaal fantastische medewerkers. Bijna iedereen helpt vrijwillig mee uit liefhebberij, dat zorgt voor een bijzonder positieve sfeer. Zoveel enthousiaste medewerkers en acteurs samenbrengen is één ding, die groep ook samenhouden én blijven motiveren is even belangrijk en daarin heeft Olivier zeker een grote verdienste.”

Waarom wordt ‘Roodkapje, de Musical’ nog eens hernomen ? Ik herinner mij dat dezelfde musical al eens door Event-Team op de affiche werd geplaatst. Een gebrek aan sterke producties?

Frederik: “Roodkapje was in 2013 een groot succes en was heel geliefd bij het publiek. Ondertussen zijn we zes jaar verder en er is een nieuw doelpubliek ontstaan. De muziek bleef bijna identiek, maar het decor en de kostuums zijn volledig nieuw. Het is allemaal nog moderner en dynamischer geworden. Dit zorgt bij het hele team voor de nodige uitdaging, ondanks dat het een herneming is. De cast is ook grotendeels veranderd, al stelden we van bij het begin wel één voorwaarde: dat we de voorstelling enkel wilden hernemen met opnieuw Dorothy Wuyts en Tim Asselman in de hoofdrollen, zij vertolken respectievelijk Roodkapje en Gerrit de Wolf. Samen met de andere acteurs en actrices vormen ze een mooie topcast.”

Frederik Naert (rechts), samen met zijn partner Olivier De Meyer.
Frederik Naert (rechts), samen met zijn partner Olivier De Meyer.© FODI

Wat is precies je taak binnen Event-Team?

Frederik: “Tijdens de tournee ben ik meestal te vinden in de foyer van de theaters. Daar coördineer ik het team “frontstage”, dat ervoor zorgt dat toeschouwers zich welkom voelen en een aangename theaterervaring krijgen. Dit omvat o.a. onthaal, ticketcontrole, plaatsaanwijzing, verkoop van programmaboekjes en merchandising, aankleding van de foyer, onze sponsors visueel onder de aandacht brengen, … Na afloop van de shows organiseren we vaak een fotomoment of handtekeningensessie met de hoofdrolspelers. Zo krijgen onze jonge bezoekers een leuk aandenken, maar het spreekt voor zich dat we zoiets ook in goede banen moeten leiden. Daarnaast help ik mee om onze evenementen te promoten, enerzijds via de verspreiding van traditionele affiches en folders, anderzijds door mee te zoeken naar opportuniteiten om in de (pers)aandacht te komen. Partners en sponsors zoeken is daarbij ook belangrijk, zeker als we elkaar dan kunnen versterken. Ook onze sociale mediakanalen help ik mee uitbouwen. Visibiliteit is immers heel belangrijk : je voorstelling mag nog zo goed zijn, als mensen niet weten dat je in een theater bij hen in de buurt komt, zal je weinig bezoekers hebben. Alle artistieke beslissingen worden dan weer genomen door Olivier, maar uiteraard gebeurt alles in overleg met het bestuur en mag ik ook mijn advies geven. Dat we niet alleen op creatief vlak sterk zijn maar ook op organisatorisch vlak is één van onze troeven, denk ik. Als beroepsacteurs, met veel ervaring in de theaterwereld, de eerste keer met ons samenwerken, zijn ze altijd vol lof over onze aanpak.”

Waregem blijft je vaste stek?

Frederik: “Mijn verblijfplaats is Gent, wat handig is omdat mijn actieve leven zich daar afspeelt. Maar ik blijf een uitgeweken West-Vlaming. Op mijn identiteitskaart staat Waregem nog steeds als mijn officiële woonplaats en daar ben ik trots op. Ik ben blij om er wekelijks terug te keren. Het doet mij heel veel plezier dat we met onze voorstelling ook naar “De Schakel” in Waregem gaan, dat is toch nog altijd net iets specialer.” (PADI)

Speeldata en info: https://www.event-team.be/.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.