Evenementensector na Veiligheidsraad: “Events tot 400 man zijn niet rendabel”

© Kurt Desplenter
Philippe Verhaest

De evenementensector heeft na de Veiligheidsraad van deze middag geen enkel concreet vooruitzicht. “Dit is mossel noch vis”, zegt Bart Simoens van het Koekelaarse EBS Sound & Light. “Toch blijf ik hopen op grote versoepelingen voor het najaar.”

Vanaf 1 juli mogen opnieuw indoorevenementen met 200 mensen georganiseerd worden. In openlucht mag dat zelfs met 400 aanwezigen. Vanaf 1 augustus worden die aantallen, mits een positieve evaluatie van de GEES, opgetrokken tot 400 en 800.

“Dit voelt aan als willen en niet kunnen”, reageert Bart Simoens, zaakvoerder van EBS Sound & Light uit Koekelare. “Hopelijk genereren deze kleinere events wel wat inkomsten, maar echt rendabel lijkt het me niet. En naar een concert trekken waarbij de 200 of 400 aanwezigen anderhalve meter afstand moeten houden, daar zal niet al te veel sfeer op te bespeuren zijn, vrees ik. Eigenlijk had de federale regering beter tot eind augustus gewacht en dan meteen een grote versoepeling doorgevoerd. Dit is mossel noch vis.”

De zomermaanden maken ons jaar. Zelfs een goed najaar kan de geleden schade niet meer goedmaken – Bart Simoens, EBS Sound & Light

Toch verliest Bart de moed niet. “De zomermaanden maken ons jaar, daar moeten we niet flauw over doen. Zelfs een goed najaar kan de geleden schade niet meer goedmaken. Maar ik hoop toch op een relance van de sector, met bedrijfsfeesten, congressen en beurzen. Daar zouden we ons kunnen aan optrekken en ons op die manier opmaken voor een – hopelijk – schitterend 2021.”

“Alles staat of valt met hoe er richting herfst en winter 2020 versoepeld worden. Liever allemaal met een mondmasker op naar een indoor concert gaan, dan verplicht anderhalve meter houden. Onze zomer is al verloren, nu mogen we de rest van het jaar niet hypothekeren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten