Hermen noemt zichzelf positief ingesteld. "Meestal heb ik het geluk aan mijn zijde, wat het natuurlijk eenvoudiger maakt om rooskleuriger tegen de zaken aan te kijken. Maar in de huidige omstandigheden is dat in mijn job niet simpel. Ik krijg heel wat bezorgde evenementenorganisatoren aan de lijn. Ik probeer hen te helpen om het licht aan het eind van de tunnel te zien. Na al dat aanpassen en overleggen heb ik het 's avonds dikwijls gehad. Dan is een goede nachtrust meer dan welkom om de volgende dag weer met de nodige courage te kunnen starten. Het is momenteel niet evident om creatieve oplossingen te zoeken voor de toekomst, want het is niet duidelijk welke maatregelen er de komende maanden zullen volgen. Ik vind het lastig om niet vooruit te kunnen plannen, maar bang ben ik niet."
...

Hermen noemt zichzelf positief ingesteld. "Meestal heb ik het geluk aan mijn zijde, wat het natuurlijk eenvoudiger maakt om rooskleuriger tegen de zaken aan te kijken. Maar in de huidige omstandigheden is dat in mijn job niet simpel. Ik krijg heel wat bezorgde evenementenorganisatoren aan de lijn. Ik probeer hen te helpen om het licht aan het eind van de tunnel te zien. Na al dat aanpassen en overleggen heb ik het 's avonds dikwijls gehad. Dan is een goede nachtrust meer dan welkom om de volgende dag weer met de nodige courage te kunnen starten. Het is momenteel niet evident om creatieve oplossingen te zoeken voor de toekomst, want het is niet duidelijk welke maatregelen er de komende maanden zullen volgen. Ik vind het lastig om niet vooruit te kunnen plannen, maar bang ben ik niet.""Ik ben van nature sportief, al sport ik minder dan ik zou willen. In normale tijden fiets ik naar mijn werk in Roeselare en terug. En neen, niet elektrisch. Een gezondheidsfreak ben ik nochtans niet. Ik ben ervan overtuigd dat goed in je vel zitten veel belangrijker is voor je gezondheid, dan op elke hap letten die je in je mond stopt. Als je je beter voelt door af en toe lekker te eten met een goed glas erbij, moet je dat vooral doen. Zelf hoef ik weinig moeite te doen voor mijn fysieke conditie, maar des te meer moet ik in beweging blijven om 't kopje in orde te houden. Na lange dagen aan mijn bureau en de telefoon heb ik nood aan buitenlucht.""Ik ga graag op reis, maar dat hoeft niet ver te zijn. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest en voel daar absoluut de drang niet toe. Ik kan net zo goed aangenaam verrast zijn door een wandeling in de rand van Brussel of een weekendje in de Kempen. We gaan jaarlijks een paar keer voor een week of langer weg, meestal naar Frankrijk, maar soms ook naar Italië of Spanje. Als ik zie wat er rond ons kleine landje nog allemaal te ontdekken valt, bespaar ik me liever een lange vliegreis.""Ik heb weinig geduld en helaas gebeuren er in onze samenleving nogal wat dingen traag en inefficiënt. Als er een probleem opduikt, is het niet moeilijk om er nog enkele bij te creëren en te benadrukken wat er allemaal mis kan gaan. Zo geraak je nooit vooruit. Mensen die aan de zijlijn staan te roepen, maar zelden zelf iets ondernemen, kunnen me mateloos storen. Sociale media zijn het ideale platform om te roepen hoe het zou moeten, zonder je nek uit te steken. Want dat laatste is natuurlijk te veel gevraagd. Dat geldt voor politieke en ecologische uitdagingen, maar ook voor alledaagse zaken.""Ik volg de actualiteit vooral via de websites van de grote kranten en via het lokale nieuws. Ik weet graag waarom de olieprijs stijgt of daalt. En waar het in de wereld moeilijk gaat en hoe dat komt. Ik ben geen belegger, maar toch ben ik sterk in economisch nieuws geïnteresseerd. Ook lokaal voel ik me heel betrokken. Ik vind het maar logisch dat je wilt weten wat er in je achtertuin gebeurt. Federaal heb ik op politiek niveau de rol gelost, wat met mijn gebrek aan geduld te maken kan hebben. Vóór de coronacrisis uitbrak, kende ik zelfs de naam van de tijdelijke premier niet eens.""Hoe het nu met onze Bar Provisoir bij het cultuurcentrum verder moet? We hebben hem maar een dikke twee maanden kunnen openhouden en dienden dan door corona noodgedwongen te sluiten. En dit terwijl onze investeringen al fors waren in verhouding tot het voorziene project van zes maanden. Uiteraard is dit een serieuze streep door de rekening. We gaan samen met de stad bekijken of we het project kunnen verlengen, zodat Bar Provisoir toch nog een positief verhaal wordt. We hebben de eerste maanden heel goed gedraaid en kregen alle lof van de bezoekers.""Daar hebben we veel energie uitgehaald. We hebben het geluk dat we, naast de bar, beiden een fulltime job hebben. We leven mee met de vele collega's uit de horeca die het heel wat zwaarder hebben dan wij. Naast Bar Provisoir verhuur ik ook nog de mobiele bar De Vliegende Olifant voor feestjes. Plus: ik ben als consultant en lesgever inzake publieke evenementen verbonden aan het expertisecentrum Publieke Impact van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. In dergelijke projecten kan ik mijn creativiteit meer dan kwijt.""Mijn keukenkunsten? Om Annelies te plagen, zeg ik dat ik enkel kook als het écht lekker moet zijn (lacht). In de realiteit is het koken ongeveer gelijk verdeeld tussen ons beiden. Maar als er bezoek komt en op feestdagen sta ik meestal zelf in de keuken. Ik ben allesbehalve een culinair talent, maar ik volg heel nauwgezet de instructies in de recepten, waardoor mijn resultaat er doorgaans mag zijn. Al moet ik toegeven dat de kippenbouillon die ik recent gemaakt heb, vreselijk smaakte en dus grandioos mislukt is. Ik ben jaloers op koks die hun eigen touch aan een recept kunnen geven. En die het geserveerde bord er als een schilderijtje laten uitzien, wat ik totaal niet kan.""Mijn specialiteit in de keuken is hertengebraad met 'strudel' van peren, pruimen en noten. Een echte aanrader uit het kookboek van De Boerinnenbond. We bannen geen vlees, maar gaan er wel bewust mee om door het per maaltijd te doseren. We bestellen geregeld boxen van HelloFresh en daarvan is sowieso een op de drie maaltijden vegetarisch."