Evenementen onder de noemer ‘Tielt Wintert’ lopen van 1 december tot en met 2 februari

Heel wat verenigingen werken mee aan 'Tielt Wintert'. © Foto WME
Dries Bernaert

Na een warme zomer komt een kille winter. De winterse activiteiten die van 1 december tot en met 2 februari in Tielt worden georganiseerd, worden verenigd onder de noemer ‘Tielt Wintert’.

De programmering en de organisatie van de verschillende evenementen gebeurt in samenspraak en samenwerking met diverse partners. Niet alleen de verschillende stadsdiensten staan in voor de praktische uitwerking, ook heel wat verenigingen zetten hun schouders onder projecten.

Koopzondagen

Winkelen in Tielt is tijdens de eindejaarsperiode meer dan de moeite waard: versierde etalages, speciale kerstartikelen, sfeervolle verlichting, gezellige muziek en zoveel meer. De Tieltse handelaars organiseren op zondagen 9, 16, 23 en 30 december hun koopzondagen. Je kan er naar hartenlust shoppen, op zoek naar het ultieme kerstcadeautje voor vrienden of familie.

Eindejaarsactie

In samenwerking met het stadsbestuur van Tielt en het Eindejaarscomité organiseert de Raad voor Lokale Economie de dertiende editie van de eindejaarsactie. Win 10.000 euro en kies jouw wagen, ook reischeques van 400 euro, een fietscheque ter waarde van 500 euro en 1.200 flessen bubbels maken deel uit van de prijzenpot van maar liefst 25.000 euro. Volle spaarkaarten tot en met 31 december te bezorgen aan de deelnemende handelszaken. Prijstrekking 4 januari, bekendmaking van de winnaars tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari.

Evenementen onder de noemer 'Tielt Wintert' lopen van 1 december tot en met 2 februari

Kerstmarkten

Er staan uiteraard heel wat kerstmarkten op de kalender.

– Op zaterdag 8 en zondag 9 december vanaf 14 uur is er de gratis kerstmarkt in Tielt op de Markt en in Tramstraat. Organisatie: Tieltse Middenstand en Ondernemingen vzw.

– De 20ste editie van de kerstmarkt in Schuiferskapelle is op zaterdag 15 december vanaf 17 uur op het Dorpsplein. Organisatie: Bewonersplatform Schuiferskapelle en Werkgroep Feest.

– Op vrijdag 7 december van 16 tot 20 uur en op zaterdag 8 en zondag 9 december van 11 tot 18 uur is er de gratis geschenkenbeurs van Oxfam Wereldwinkel in het Patersklooster en de Paterskerk in Tielt. Organisatie: Oxfam Wereldwinkel, Bruggestraat 17, Tielt.

Raku Voor Rinkel is een gratis kerstmarkt op het Alexianenplein in Tielt op zaterdag 8 december van 13 tot 17 uur. Organisatie: Atelier Keramiek Stedelijke Kunstacademie Tielt, Lakenmarkt 3, Tielt.

– Er is ook gratis wintersfeer in De Rinkel op zaterdag 15 en zondag 16 december van 14 tot 18 uur in de Tramstraat 53 en Sint-Janstraat 66. Organisatie: De Luifel vzw, Tramstraat 42, Tielt.

– Radio 2 komt met het bekende ‘1000 klassiekers on tour’ naar de collegeparking op zaterdag 22 december vanaf 13 uur. Organisatie: Stad Tielt.

APRèS-SKI@TIELT wordt door De Zesse georganiseerd op zaterdag 2 februari vanaf 16 uur.

– Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari vanaf 16 uur is er de gratis winterbar op het Dorpsplein in Kanegem. Met een quiz op vrijdagavond, een optreden van een lokale band op zaterdag en een gezellige bar op zondagnamiddag. Organisatie: #PPB. Info: Louis De Bel, de.bel.louis@gmail.com.

Daarnaast zijn er ook nog heel wat concerten, optredens en theatervoorstellingen, kan je genieten van enkele tentoonstellingen en lezingen, worden er weer nieuwjaarsrecepties georganiseerd en staat uiteraard de jaarlijkse Kerstcorrida op de kalender.

Uiteraard is er ook in het Stadsmagazine uitgebreide info te vinden over Tielt Wintert. Het volledige programma kan je raadplegen op de website www.tieltwintert.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier