Even geen bezoek in Meens woonzorgcentrum omwille van corona, nu mag het wel weer

Deze week mag je wel weer op bezoek in woonzorgcentrum Manoir Fleuri. Vorige week lag dat even anders. © Google
Olaf Verhaeghe

Woonzorgcentrum Manoir Fleuri uit Menen laat sinds deze week bezoekers wel weer toe. Vorige week werd bezoek even geweerd uit voorzorg en tegen de verspreiding van het coronavirus. “We volgen de aanbevelingen van het Agentschap Zorg en Gezondheid”, aldus directeur Sylvie Delannoy.

Het coronavirus vormt vooral voor kwetsbaren en oudere mensen een reëel gevaar. Ook in het Meense woonzorgcentrum Manoir Fleuri, waar zo’n 50 mensen verblijven, volgen ze de situatie op de voet. Vorige week werd bezoek uit voorzorg eventjes geweerd. “Het ging om een preventieve maatregel die we op eigen initiatief hebben genomen”, verduidelijkt directeur Sylvie Delannoy. “Dat was een eerste reactie, kort nadat bekend raakte dat een Wevelgemse familie met het virus was besmet. We hebben toen de familieleden van onze bewoners opgebeld en hen gevraagd bezoek zoveel als mogelijk uit te stellen.”

Sinds deze week is iedereen wel weer welkom in Manoir Fleuri. “We volgen zo de aanbevelingen van het Agentschap Zorg en Gezondheid”, aldus Sylvie nog. “Wie zich wat grieperig voelt of koorts heeft, raden we echter wel af om langs te komen. Aan de ingang worden ook enkele maatregelen naar handhygiëne toe genomen en moet iedereen zich registreren. We zijn er niet op uit om paniek te zaaien, maar we nemen liever de juiste voorzorgsmaatregelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier