Evelyne Delameillieure speelt mee, Saskia Debaere regisseert komedie ‘Kom van dat dak af !”

Evelyn uit Lichtervelde speelt mee in 'Kom van dat dak af !' © Farcetheater
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De bekende tv-presentator en komiek Rob Vanoudenhoven speelt de hoofdrol in ‘Kom van dat dak af’. De nieuwe komedie van ‘Het Farcetheater’ gaat in februari 2021 in première in Gent. Voor Vanoudenhoven is het de eerste keer dat hij op de planken zal staan in een dolle klucht. Rob staat niet alleen op dit podium. Ook o.a. Evelyne Delameillieure uit Lichtervelde is van de partij en speelt mee. In de regiestoel neemt Saskia Debaere plaats, afkomstig uit Deerlijk.

‘Het Farcetheater’ heeft een opvolger beet voor hun succesvolle ‘Harrie let op de kleintjes’ van vorig seizoen. Het is de Britse komedieklassieker ‘Kom van dat dak af’ van Michael Pertwee geworden. Het stuk speelt in februari 2021 in de Gentse Nieuwe Melac. De regie is in handen van Saskia Debaere.

Rob Vanoudenhoven speelt voor de eerste keer mee in een theaterkomedie.
Rob Vanoudenhoven speelt voor de eerste keer mee in een theaterkomedie.© Farcetheater

De hoofdrolspelers zijn Rob Vanoudenhoven en Chris Van Espen. Vanoudenhoven is vooral bekend van zijn televisiewerk. De komiek en presentator maakte fantastische programma’s, zoals ‘Alles kan beter’ en ‘De XII werken van Vanoudenhoven’. Na zijn overstap naar VTM was hij vooral te zien als jurylid in ‘Belgium’s Got Talent’. Hij werd daarnaast een van de meest gewaardeerde publieksopwarmers van de televisie. In 2018 zette Vanoudenhoven de stap naar het grote podium met een eigen solovoorstelling. Nu speelt hij voor de allereerste keer in een klucht en dit bij ‘Het Farcetheater’. “Wie had dat gedacht ? Ik mag voor het eerst meespelen in een komedie”, aldus een enthousiaste Rob Vanoudenhoven. “Het is een geweldig stuk waarbij ik mag samenspelen met een vriend van mij Chris Van Espen. ‘Het Farcetheater’ is ook een heel tof gezelschap dus wat moet een mens nog meer hebben ? Ah, ja ! Een publiek dat volledig uit zijn ‘dak’ gaat natuurlijk !”

Terug op de planken

Zijn compagnon in het stuk is Chris Van Espen. Hij was een van de vaste waardes bij ‘Tegen De Sterren Op’ en is sinds kort ook de stem achter ‘Keeping up with Qozmo’, de realityreeks rond de hond van Jani Kazaltzis. Van Espen vervoegt na ‘Harrie let op de kleintjes’ weer de cast. “De vorige productie was enorm fijn om aan mee te werken”, zegt hij. “Daarenboven waren Rob en ik al een tijdje iets aan het zoeken om samen te doen. Dat is dus een extra bonus om nog eens na lange tijd terug op de planken te kunnen staan met deze toppers.”

Verder nemen Christel Domen en Anthony Van Caeneghem ook opnieuw een rol op zich. Nog een nieuwe naam is Evelyne Delameillieure, die jarenlang te zien was in ‘Het Witte Paard’ en nu ook haar komediedebuut maakt. Om deze knotsgekke komedie in goede banen te leiden, neemt Saskia Debaere plaats in de regiestoel. Saskia ken je uit de VTM-serie ‘Droge voeding, kassa 4’. Verder was ze onder meer te zien in ‘De Kotmadam’, ‘Chris & Co’, ‘F.C. De Kampioenen’ en ‘W817’ . Ook in het laatste seizoen van ‘Lili en Marleen’ had de actrice een vaste rol. Op de planken was Debaere vaak te bewonderen bij ‘De Komedie Compagnie’ en ‘Loge10 Producties’. Tijdens de zomermaanden vond je ze aan de kust in een revue met Luc Caals of Jeroen Maes & Peter Bulckaen.

Saskia Debaere, afkomstig van Deerlijk, doet de regie.
Saskia Debaere, afkomstig van Deerlijk, doet de regie.© Farcetheater

Regisseur Saskia Debaere, afkomstig uit Deerlijk, reageert : “”Ik kijk er ongelooflijk naar uit om met deze leuke enthousiaste bende acteurs dit stuk te mogen maken. Het is zeker spannend om met Rob deze nieuwe stap te mogen zetten. Voor mezelf is het ook een heel blij weerzien met de andere acteurs. Er moet dringend weer meer gelachen worden, dus gaan wij daar voor zorgen.” Evelyne liet in een eerste reactie aan ons weten : “Ik ben heel blij met deze fantastische kans die ik krijg. Een kans die ik met beide handen zal grijpen, een nieuwe uitdaging die ik heel graag aanga.”

Verhaal

‘Kom van dat dak af’ is een echte komedieklassieker die garant staat voor een avondje lachsalvo’s. Het verhaal : Danny (Chris Van Espen), een ietwat sullige diamanthandelaar, woont in een appartement boven de diamantwinkel, die hij samen met zijn compagnon Rudy (Rob Vanoudenhoven) uitbaat. Die is in alles de tegenpool van Danny : flamboyant, geniepig en een vrouwenversierder eerste klas. Op een regenachtige avond leent Rudy niet alleen de auto, maar ook de naam van Danny voor zijn amoureuze escapades. Bovendien blijken er ook nog diamantdieven op pad te zijn. Daarom krijgt Danny het bezoek van de opdringerige inspecteur Brandt (Anthony Van Caeneghem). Ook de vrouw (Christel Domen) én de maîtresse (Evelyne Delameillieure) van Rudy staan plots voor Danny’s deur. Wat dan volgt is een avond van complete verwarring met ontploffende conservenblikken, op hol geslagen alarminstallaties, verdwenen en verbrande kleren, achtervolgingen op de daken en een kat op vrijersvoeten. (PADI)

‘Kom van dat dak af’ speelt van 4 tot en met 21 februari 2021 in Nieuwe Melac in Gent. Tickets via www.farcetheater.be of 0498 97 97 04.

Evelyne Delameillieure speelt mee, Saskia Debaere regisseert komedie 'Kom van dat dak af !

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.