Eveline Verhaeghe uit Izegem start yogaschool in Life Danscenter

Yogalerares Eveline Verhaeghe blaakt van energie. Davy Desloovere en Dieter Vandeputte van Life Danscenter kijken goedkeurend toe. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Philippe Verhaest

Eind 2016 besloot Eveline haar leven over een compleet andere boeg te gooien. Ze gaf haar job op, verhuurde haar woning en vertrok richting Zuidoost-Azië. “Ik ontdekte er de weldaad van yoga ben als een compleet ander mens teruggekeerd”, zegt ze. Nu wil ze haar ervaringen met andere mensen delen.

De van Kortrijk afkomstige Eveline Verhaeghe (34) had een mooi leven. Ze werkte al twaalf jaar in de salessector en was bezig met eigen stekje tot een echte thuis te verbouwen. “Maar ik zat tegelijk in de ratrace van het leven”, zegt ze. “Cijfers, deadlines, vergaderingen… Ik leefde aan een hels tempo en als ik mijn levensstandaard wilde behouden, kon ik niet anders dan keihard werken.”

Toen haar huis volledig gerenoveerd was, stelde Eveline zich de vraag of ze datzelfde bestaan nog dertig jaar wilde volhouden. “Ik was 32 en vroeg me af of dit nu het leven was. Net toen ging ik op bezoek bij een vriend in Spanje. Hij runde een eigen zaak in België, maar besloot om hebben en houden te verkopen en in Spanje opnieuw te beginnen. Zijn verhaal intrigeerde me en ik raakte overtuigd: ik zou hetzelfde doen.”

Opleiding in Himalaya

Eveline liet alles wat bezinken en besloot om voor drie maanden naar Zuidoost-Azië te trekken. “Ik kocht me een enkeltje Bangkok en zou wel zien wat er op me af kwam”, vervolgt ze. “Uiteindelijk ben ik een vol jaar in Azië geweest en heb ik vier maanden in Afrika rondgetrokken. De beste beslissing van mijn leven.”

Ze bracht onder andere tien dagen in een stilteklooster door, trok door Cambodja, Vietnam, de Filipijnen, Maleisië, Sri Lanka en doorkruiste Indonesië met een bromfiets. “Ik heb met volle teugen van het avontuur genoten”, zegt ze. “Maar dé grote verandering kwam er toen ik yoga ontdekte. In België had ik ooit al wel eens een workshop gevolgd, maar na een ontmoeting in Sri Lanka ben ik in Zuid-India een yogavakantie van één maand gaan volgen. Het heeft mijn leven fundamenteel veranderd. Daar heb ik mijn spirituele zelf ontdekt.”

“Yoga is een ‘way of life’. Het helpt je om sterker in het leven te staan”

Uiteindelijk trok Eveline naar het Himalayagebergte om er een yoga-opleiding te volgen en sinds drie weken is ze weer in het land.

Rustpunt

“Aanvankelijk wou ik niet terugkeren”, geeft ze toe. “Maar tegelijk wilde ik weten hoe ik na mijn sabbatjaar zou kijken naar onze maatschappij en of ik er nog in kon meedraaien. Ik ben nu een compleet ander mens dan een jaar geleden. Ik voel me veel rustiger en besef heel goed waar mijn beperkingen liggen. Maar hier even de deur achter mij dicht trekken, was het beste wat ik kon doen. Nu leef ik van dag tot dag. De stress van vroeger is volledig verdwenen.”

Haar passie voor yoga wil Eveline nu delen met andere mensen. “En daarvoor kan ik rekenen op mijn neef Davy Desloovere en zijn partner Dieter Vandeputte van Life Danscenter”, glundert ze. “Bij hen kan ik terecht met mijn eigen yogaschool: LovePeace&Happiness. Yoga is het perfecte middel om een rustpunt in je leven te vinden en daar wil ik bij helpen. Het gaat niet enkel om de oefeningen, maar ook om de beleving. Het is een way of life. Yoga helpt je om sterker in het leven te staan en opgewassen te zijn tegen de vele verleidingen in onze maatschappij.” Eveline zal ook reiki aanbieden, een manier om de levensenergie binnen je eigen lichaam te laten stromen.

LovePeace&Happiness zal elke weekdag bij Life Danscenter in de Lodewijk de Raetlaan in Izegem lessen verzorgen. Alle info via de gelijknamige Facebookpagina of verhaeghe_eveline@hotmail.com.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier