Eveline Geldhof neemt Begrafenissen Bekaert-Louage in Moorslede over

Eveline Geldhof Moorslede nieuwe zaakvoerdster © Jan Stragier
Redactie KW

Na meer dan twintig jaar verandert begrafenissen Bekaert-Louage van naam. Eveline Geldhof nam recent de zaak helemaal over van haar vader Martin Geldhof en Maureen Louage. De voorbije maanden werd er ook werk gemaakt van een nieuwbouwgedeelte.

Begrafenissen Bekaert-Louage is al meer dan twintig jaar een begrip in Moorslede. Zestien jaar lang stonden Martin Geldhof en Maureen Louage aan het roer van de begrafenisonderneming. “In 2017 stapte ik mee in de zaak. Iets wat ik me zeker niet beklaagd heb. De job van begrafenisondernemer is een intensieve, maar een heel dankbare job”, aldus de 44-jarige Eveline Geldhof. Nu haar vader Martin en Maureen Louage een stapje terug hebben gezet en uit de zaak zijn gestapt, leidt zij de begrafenisonderneming. “Ik ben dankbaar voor de kans die ik van hen kreeg en hoop om op mijn eigen manier de zaak te blijven voortzetten. Daarbij krijg ik de steun van mijn man Dominick en een vaste, trouwe groep medewerkers. Want alleen is dit helemaal niet haalbaar.”

Aanspreekpunt

Eveline besliste onlangs ook om haar naam aan de begrafenisonderneming te geven. “Bekaert-Louage is al jarenlang gekend in Moorslede en omstreken, maar ik vind het belangrijk dat de mensen de naam weten van wie het aanspreekpunt nu is.” De nieuwe naam ‘uitvaartzorg Eveline Geldhof’ prijkt sinds kort op de vernieuwde voorgevel van het funerarium langs de Roeselaarsestraat in Moorslede. Een nieuwe naam misschien, maar we blijven 24 op 7 beschikbaar om nabestaanden te helpen en bij te staan om op een waardige manier afscheid te nemen zoals we in de voorgaande jaren altijd gedaan hebben. In deze moeilijke tijd heb je iemand nodig die met je meedenkt, meevoelt, iemand die je duidelijkheid geeft in deze verwarrende en kwetsbare tijd. Iemand die beseft dat zachtheid en de juiste woorden helend voor je zijn. Precies daar willen we garant voor staan. We kiezen voor een familiale en serene aanpak zodat je er niet alleen voorstaat.”

Nieuwbouw

Het voorste gedeelte van het funerarium langs de Roeselaarsestraat bestond nog uit een oude toonzaal van een garage. Dat gedeelte maakte recent plaats voor een nieuwbouwproject. Die nieuwbouw omvat een bureauruimte, waar de families op een serene manier kunnen ontvangen worden, een afgesloten kistenruimte en een ruim ontvangstgedeelte met winkel dat ook kan gebruikt worden bij grote uitvaartplechtigheden als ruimte van waaruit men de dienst op een scherm kan volgen. “We twijfelden om de verbouwingen dit jaar door te voeren. Door de coronacrisis kwamen er echter minder mensen naar het funerarium waardoor het nu toch het ideale moment bleek om die werken uit te voeren”, aldus Eveline.

Opendeur afgelast

Eveline Geldhof zal 2020 ook herinneren als een heel speciaal jaar. Niet enkel de verbouwingen, maar ook de coronacrisis zorgde voor speciale werkomstandigheden. “Tijdens de eerste golf van de crisis waren er heel wat overlijdens. Vooral oudere mensen geraakten toen besmet. Ook de hitte deze zomer had een invloed op het aantal overledenen. We hopen zoals iedereen dat deze situatie rond corona zich stabiliseert en we terug op een normale, waardige manier afscheid kunnen nemen van onze nabestaanden, maar beseffen dat we voorzichtig moeten blijven en de maatregelen moeten blijven volgen.”

“In deze moeilijke tijd heb je iemand nodig die met je meedenkt en meevoelt”

Mede daardoor besliste Eveline om het opendeurweekend dat gepland stond naar aanleiding van het nieuwbouwgedeelte voorlopig niet door te laten gaan. “We zijn de verschillende mogelijkheden nog aan het bekijken om dit coronaproof te laten plaatsvinden.” Binnenkort kunnen de mensen terecht op de vernieuwde website: www.uitvaartzorg-geldhof.be . Deze zal ook bereikbaar zijn via een link vanuit de oude website. “Op deze manier proberen we de omschakeling van Bekaert-Louage naar Uitvaartzorg Eveline Geldhof zo vlot mogelijk te laten verlopen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier