Evelien De Mil is tijdens Window Fashion een van de modellen in de Tieltse etalages

Evelien De Mil: "Een programma presenteren op MNM, ze zouden mij het geen twee keer moeten vragen." © Foto LVA
Lieven Vancoillie

“Graag was ik tien centimeter groter geweest. Het komt allemaal beter uit als je wat groter bent”, lacht kapster Evelien De Mil (25), die graag model loopt voor Laudi Fashion. “Dat we veel bekijks hebben? Dat trek ik mij niet aan. Ik doe het gewoon graag. Model zijn doe ik voor de fun.”

Evelien, de enige dochter van garagist Marc De Mil en Carine De Clercq, studeerde af aan het Sint-Jozefsinstituut in Tielt. Ze kon nadien meteen aan de slag in een kapsalon in Wakken. Al vlug werkte ze naast de garage als kapster in bijberoep. Dat is nu sinds september 2016 haar hoofdactiviteit in een met veel zorg omgebouwde woning in de Meerlaantjesstraat.

“Ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik voltijds voor kapster ben gegaan”, zegt Evelien, die de partner is van Jerred Vanseveren, die bij zijn vader Dura Vanseveren als zelfstandige werkt. “Het is druk, heel druk. De mond-tot-mondreclame doet zijn werk. Veel vrije tijd blijft er na de drukke job niet over. Als ik dan al eens wat lees, is het vaak ook in verband met mijn job: tijdschriften over kapsels, mode… Ik was als kind al geïnteresseerd in mooie dingen: kleren, kapsels… Ja, ik speelde met poppen, maar evenzeer met autootjes.”

Brains en looks

Evelien heeft niet alleen de brains, maar ook de looks. “Nee, professioneel model worden, zat er nooit in. Daar ben ik bijvoorbeeld tien centimeter te klein voor. Het komt allemaal wat beter uit als je wat groter bent. Op hakken lopen helpt, maar toch.”

Presenteren, voor radio of televisie bijvoorbeeld, zou Evelien dan wel weer zien zitten. “Om de een of andere reden interesseert me dat wel. Om ervaring op te doen, eens iets anders te doen. Een programma presenteren op MNM bijvoorbeeld, ze zouden mij het geen twee keer moeten vragen. Maar ik ben er heel bewust van dat die vraag er wellicht nooit komt. Ik heb me wel op zo’n site ingeschreven en ik zit wel ergens in een database. Maar gewoon figurant zijn, zie ik niet echt zitten. Daar kruipt heel veel tijd in en die tijd heb ik niet. Ik volg wel wat er op radio en televisie gebeurt. Maar om daar te werken moet je journalistiek gestudeerd hebben, zeker?”

“Dat we bekeken worden? Ik trek me dat echt niet aan”

Het zijn dromen die Evelien koestert, maar ze is overgelukkig met wat ze op vandaag doet. “Ik ben nu al drie jaar een van de vaste gezichten van Laudi Fashion. Ik liep eerst modeshows voor een andere handelszaak, maar dat heb ik stopgezet. Men sprak me zelf aan en ik heb graag ja gezegd. De jonge, moderne collectie van Laudi Fashion spreekt me dan ook aan. Ik hou van mode, ik hou van nieuwe dingen. Ik doet dat enorm graag. Je leert ook andere mensen kennen.”

Geen concurrentie

De Modeloper, Window Fashion of andere projecten – zoals Facebookcampagnes – doet Evelien allemaal met evenveel zin. “Dat we bekeken worden? Ik trek me dat echt niet aan.Er zijn natuurlijk veel mensen die me kennen en dergelijke namiddagen lokken altijd veel volk naar het stadscentrum. Ik doe het voor de fun. Het is ook leuk om met de andere modellen te werken, dat schept een band. Het smaakt zeker naar meer. We komen ook goed overeen. Nee, van concurrentie is helemaal geen sprake. Het steekt ook allemaal zo nauw niet. Het is leuk, we hebben plezier en Laudi Fashion kan zo de nieuwste trends aan een groot publiek showen. Het is een winwin voor iedereen.”

Window Fashion op zaterdag 10 en zondag 11 maart

De handelaars zetten op zaterdag 10 en zondag 11 maart de deuren wagenwijd open voor het project ‘Window Fashion’. “Op zondag zullen de handelaars de klanten met heel wat extra’s verrassen”, zegt Grietje Goossens, schepen van Lokale Economie. Window Fashion verwijst naar de levende modellen die in de winkeletalages zullen plaatsnemen en in stijl de nieuwe collecties zullen presenteren. Het stadsbestuur voorziet extra animatie. “We hebben op zondag Clown Tobi ingehuurd, die de kleintjes zal verrassen met verrassende goocheltrucs.”

In de centrumstraten zal ook frisse lentemuziek weerklinken. Wie het wenst kan gratis parkeren op het Maczekplein, de collegesite of de Patersparking. “Je kan op zondag plaatsnemen in een treintje dat je naar de winkels brengt. Het treintje brengt je later op de middag ook weer terug naar je wagen.”

Het winkelcentrum wordt op zondag 11 maart tussen 12.30 en 17 uur verkeersvrij gemaakt. De winkels zijn open tussen 10 en 18 uur. “Wie die zondag iets koopt en twee kassatickets van twee verschillende handelszaken kan voorleggen, krijgt van de stad een leuk geschenk“, aldus schepen Grietje Goossens. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten