Evangelische Kerk in Kuurne op zoek naar grotere gebedsruimte

Maarten Hertoghs en Jef Deplancke bij het huidige gebouw in de Kattestraat. (Foto BRU) © BRU
Redactie KW

Sinds midden de jaren negentig heeft de Evangelische Kerk een gebedsruimte in de Kattestraat. De sterke toeloop aan nieuwe gelovigen de afgelopen jaren, dwingt de geloofsgemeenschap er nu echter toe dringend op zoek te gaan naar een nieuwe locatie zodat de eredienst verder op een fatsoenlijke manier kan blijven plaatsvinden.

Een werkgroep binnen de Evangelische Kerk Zwevegem-Kortrijk-Kuurne-Menen is reeds anderhalf jaar op zoek naar een geschikte nieuwe locatie, om er de erediensten te kunnen laten plaatsvinden, gezien het huidige gebedsgebouw gelegen in de Kattestraat veel te krap is geworden. Ondanks het feit dat heel wat panden en loodsen die mogelijks geschikt zijn te huur of te koop worden aangeboden, ondervindt de geloofsgemeenschap toch de nodige problemen tijdens haar specifieke zoektocht, gezien ze niet overal terecht kan of er dient een herbestemming te worden aangevraagd.

“Het is reeds een vijftal jaar dat onze geloofsgemeenschap spectaculair aan het groeien is”, vertelt Maarten Hertoghs bedienaar van de eredienst. “Sinds anderhalf jaar zijn we actief op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, gezien we onze driehonderd leden op een fatsoenlijke manier de dienst willen laten bijwonen. Hoewel we zelf de eigenaar zijn van het grootste gedeelte van het gebouw in de Kattestraat, zien we ons toch verplicht dit pand noodgedwongen te verlaten. We zijn namelijk van mening dat het comfort van onze gelovigen primeert.”

Pistes open

“Naast een gebedsruimte waar de eredienst kan plaatsvinden, dienen we ook nog enkele andere lokaaltjes ter beschikking te hebben waar de kinderen in diverse leeftijdsgroepen in terecht kunnen om er activiteiten of bijbelles bij te wonen. Nu al moeten we bij huwelijksplechtigheden of andere grote bijeenkomsten uitwijken naar een andere locatie om deze te kunnen laten doorgaan. Om dit in de toekomst te voorkomen, daarom dit besluit.”

De geloofsgemeenschap is vooral op zoek in Kuurne en het noorden van Kortrijk naar een nieuw geschikt onderkomen. Gesprekken met de stad Kortrijk en de deken van Kortrijk konden hen daarbij tot op heden nog niet vooruit helpen, al liggen er wel een paar pistes open waar de geloofsgemeenschap niet verder wenst over te communiceren gezien deze nog niet concreet zijn. De Evangelische Kerk betrok in januari 1995 het gebouw aan de Kattestraat om er erediensten te houden. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier