EVA Westhoek jent Diksmuide: “Diksmuidse boterkoeken bevatten geen boter”

© GF
Redactie KW

Als reactie op de heisa rond het verplichte vlees op de veggie picknick in Diksmuide maakte vegetariërsorganisatie EVA Westhoek een filmpje waarin ze onthullen dat er in de beroemde Diksmuidse boterkoeken geen boter zit. “Dit is geen aprilgrap”, zegt Bruno Libbrecht van EVA Westhoek.

EVA Westhoek postte het filmpje zondag op haar Facebookpagina. (Zie hieronder)

EVA Westhoekhttps://www.facebook.com/westhoekeva/https://www.facebook.comFacebook1280

Het geheim van de Diksmuidse Boterkoeken

Kennen jullie het geheim van de Diksmuidse Boterkoeken?
Wij zijn het gaan opzoeken in Stad Diksmuide… kijk je even mee?
Deel gerust zelf ook deze video!
..
..
..
..
#spreadtheword #GEENaprilgrap
#tryvegan
#diksmuide #diksmuideveggiestad #vegan #detoekomstisplantaardig #DiksmuidseBoterkoeken #EVAwesthoek #veggiepicknick #boterenkaasfeesten #lekkerzoppig #suikerkoeken #EVAvzw #EVAWesthoek #vegetarisch #accidentalyvegan #veganlife #plantaardig #boterkoeken

Geplaatst door EVA Westhoek op Zondag 31 maart 2019

video1.0https://www.facebook.com/westhoekeva/videos/401237147099857/500

“We maakten in een zotte bui een filmpje over de Diksmuidse Boterkoek omdat we weten dat er eigenlijk geen boter in zit. Ze is zelfs 100 procent vegan. We zochten een ludieke reactie op het bericht dat er van Stad Diksmuide vanaf dit jaar verplicht vlees moest zijn op de veggie picknick”, vervolgt Bruno. “Diksmuide heeft wel meerdere rare kronkels. Vlees op een veggie picknick en geen boter in een boterkoek, het uithangbord van BOTERstad Diksmuide. Dit konden we niet laten liggen.”

Dat het inderdaad niet om een aprilgrap gaat, bevestigen ze bij Bakkerij Diksmuidse Boterkoeken. “Het originele recept kunnen we niet verklappen, maar wel dat de originele Diksmuidse boterkoek geen dierlijke vetten, eieren of zuivel bevat”, klinkt het. “Dit laatste geldt natuurlijk niet voor de Diksmuidse crèmekoek waarvan de gele room bereid wordt op grootmoeders wijze en natuurlijke melk bevat.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier