Eva Stael uit Torhout wordt directeur van Klein Seminarie in Roeselare

Eva Stael (42) uit Torhout wordt vanaf januari de nieuwe directeur van het Klein Seminarie in Roeselare, meteen de eerste vrouw als eindverantwoordelijke van de school.©Johan Sabbe
Eva Stael (42) uit Torhout wordt vanaf januari de nieuwe directeur van het Klein Seminarie in Roeselare, meteen de eerste vrouw als eindverantwoordelijke van de school.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

De Torhoutse Eva Stael (42) wordt de nieuwe directeur en eindverantwoordelijke van het Klein Seminarie in Roeselare, meteen de eerste vrouw aan het hoofd van de school. Ze volgt Kris Pouseele op, die met pensioen is gegaan en in 1994 de eerste lekendirecteur van de onderwijsinstelling was geworden.

Eva is getrouwd met advocaat Kris Decloedt (43) en moeder van twee zonen, Arthur (10) en Oscar (8). Ze is als master al sinds 2001 leerkracht geschiedenis (ook in combinatie met CLIL) aan het Sint-Jozefsinstituut in Torhout, het college van de Scholengroep Sint-Rembert.

Sterk in het culturele leven actief

Aan het Klein Seminarie is Merel Lefevere momenteel adjunct-directeur en Carla Obin directeur van de eerste graad. Met de komst van Eva Stael wordt het vermaarde instituut voortaan dus geleid door drie vrouwen, wat ongezien is voor de school. De raad van bestuur was al een tijdje op zoek naar een waardige opvolger voor Kris Pouseele en heeft die zopas in Torhout gevonden, waar Eva met haar gezin woont. Haar functie gaat vanaf januari in.

Eva is sterk actief in het cultuurleven van haar stad. Ze is voorzitter van de stedelijke cultuurraad en speelt hobo en althobo in het befaamde Houtlands Harmonieorkest. Ook tennist ze in haar vrije tijd bij KTG Houtland.

Telg uit een bekende onderwijsfamilie

“Ik ben bijzonder blij met mijn aanstelling en wil de raad van bestuur van de Scholengroep Sint-Michiel, waartoe het Klein Seminarie behoort, bedanken voor het vertrouwen”, zegt de nieuwe directeur. “Ik zal er alles aan doen om dat vertrouwen waar te maken en de school de koers te laten varen die in de huidige tijden noodzakelijk is. Met grote aandacht en zorg voor de leerlingen en leerkrachten en zeker voor de kwaliteit van het geboden onderwijs.”

Eva stamt uit een bekende onderwijsfamilie. Wijlen haar vader Emiel Stael is jarenlang directeur van het Torhoutse Vrij Land- en Tuinbouwinstituut geweest en haar moeder Roza Blomme heeft haar hele loopbaan in de administratie van het Torhoutse Sint-Vincentiusinstituut en de Scholengroep Sint-Rembert gewerkt. Eva’s oudere zus Ann Stael (52) is al sinds 2004 algemeen directeur van die omvangrijke Torhoutse scholengroep.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.