Eva helpt waar het kan met boodschappen

Eva helpt minder mobiele of zieke klanten met hun boodschappen.© foto mlt
Eva helpt minder mobiele of zieke klanten met hun boodschappen.© foto mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Het zit ‘m in de kleine dingen. Een klein gebaar voor de ene maakt soms een wereld van verschil voor de andere. Al is het maar zoiets als boodschappen aan huis brengen en een babbeltje slaan. Onvoorwaardelijk. En dat verdient een bloemetje.

“Eva is altijd bereid om te helpen. Zelfs boodschappen aan huis brengen als je zelf niet tot in de winkel raakt, is haar niet te veel. Zoveel toewijding en liefde mag eens in de bloemetjes gezet worden”, klonk het in een mailtje naar onze redactie.

Ik doe mijn best om goed te doen

Wij trokken dus met een ferme bos ruikers naar Eva Maes (42) van Het Rondpunt in Torhout. Ze baat niet alleen de buurtwinkel uit, ook het aanpalende Esso-station leidt ze samen met haar man Sammy Fraeyman en hun drie dochters in goede banen. Eva is lokaal al van jongs af aan gekend als het madamke van de pompe . Ze kreeg de stiel met de paplepel ingegeven door haar ouders Robert en Ann die in de Vredelaan een tankstation uitbaatten.

“Ik doe mijn best om goed te doen”, glundert Eva wanneer we haar het boeket schenken. “Ik ben goed van aard en vind dat maar een kleine moeite om eens in de auto te springen. Ik vind dat normaal maar blijkbaar wordt dat enorm geapprecieerd. Mensen zijn heel blij als ik eens langskom. Dat kleine babbeltje doet hen deugd. Sommige klanten van de pomp zijn niet meer zo mobiel. Ik denk dat ik twee tot drie keer per week een toerke doe met boodschappen. Ook als mensen hulp nodig hebben bij het tanken, spring ik buiten bij om te helpen. Ze weten hier dat ze me altijd mogen opbellen als er iets is.”

Eva is al haar leven lang geëngageerd in allerlei verenigingen, van de scouts over de atletiek tot de jeugdraad. Dat ze in de lokale politiek haar steentje zou bijdragen, stond dan ook in de sterren geschreven. Maar het is dus dat kleine gebaar van de boodschappen dat haar deze keer een welverdiende bos ruikers opleverde.

Ken je ook een goeie buur, een vrijwilliger of een duivel-doet-al die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be .