Op Instagram Stories deelde Eva Daeleman de volgende tekst: "Wonen aan zee? Da's de max! Zeker op dagen als vandaag. Maar er is wel nog heel wat werk wat het nachtlawaai in de stad betreft. Doet pijn aan ons hart en onze slaap... Hopelijk beterschap op komst." Ze tagde er de burgemeester en het Instagramaccount van de stad in.

Vergist van locatie

Genoeg aanleiding voor Oostendse punkband BRLRS om meteen een evenement te organiseren: 'Fanfare tegen nachtlawaai met Eva Daeleman', nu zaterdag. Al meer dan vierhonderd Oostendenaars gaven aan geïnteresseerd te zijn.

De eerste post van Eva Daeleman op Instagram. © GF

Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) reageert er nuchter op. "Als mevrouw Daeleman ervoor kiest om naar Oostende te verhuizen voor de rust en dan pal in het uitgaanscentrum gaat wonen, ja... dan vrees ik dat ze zich vergist heeft van locatie. Er zijn daar ook huizen in de buurt waar er geen lawaai is, denk maar aan het Nieuw Helmond. Daar heb ik nog nooit een klacht over nachtlawaai van ontvangen."

De tweede post van Eva Daeleman op Instagram. © GF

"Als mevrouw Daeleman een probleem heeft mag ze gerust eens langskomen in het stadhuis. Als iedereen de burgemeester begint te taggen op sociale media... Ik wil gerust eens bekijken wat we kunnen doen, maar zo'n topweekend pal in de uitgaansbuurt? Ik vrees dat dat moeilijk zal zijn", besluit de burgemeester.

Eva Daeleman zelf liet aan ons weten niet dieper te willen ingaan hierop, maar postte dan toch iets op haar Instagramaccount. "Ik vind het spijtig dat mensen zo dreigend reageren want ik stuur op geen enkele manier aan op het sluiten van de horeca of het stoppen van het feestgedruis. Wanneer nachtrust regelmatig door te luide elektronisch versterkte muziek (40db naast ons bed) om drie uur 's nachts uren wordt onderbroken, dan is de balans tussen respect en plezier helaas ver zoek."

Bedreigd en onveilig

"Ik voel me bedreigd en onveilig. Oostende is een prachtige stad. Ik woon hier graag. Ik hou van het bruisen en de golven. Ik wens dat de stad op een vredevolle manier mag groeien met respect voor elke inwoner."

De voorlopig laatste post van Eva Daeleman op Instagram. © GF
Op Instagram Stories deelde Eva Daeleman de volgende tekst: "Wonen aan zee? Da's de max! Zeker op dagen als vandaag. Maar er is wel nog heel wat werk wat het nachtlawaai in de stad betreft. Doet pijn aan ons hart en onze slaap... Hopelijk beterschap op komst." Ze tagde er de burgemeester en het Instagramaccount van de stad in.Genoeg aanleiding voor Oostendse punkband BRLRS om meteen een evenement te organiseren: 'Fanfare tegen nachtlawaai met Eva Daeleman', nu zaterdag. Al meer dan vierhonderd Oostendenaars gaven aan geïnteresseerd te zijn.Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) reageert er nuchter op. "Als mevrouw Daeleman ervoor kiest om naar Oostende te verhuizen voor de rust en dan pal in het uitgaanscentrum gaat wonen, ja... dan vrees ik dat ze zich vergist heeft van locatie. Er zijn daar ook huizen in de buurt waar er geen lawaai is, denk maar aan het Nieuw Helmond. Daar heb ik nog nooit een klacht over nachtlawaai van ontvangen.""Als mevrouw Daeleman een probleem heeft mag ze gerust eens langskomen in het stadhuis. Als iedereen de burgemeester begint te taggen op sociale media... Ik wil gerust eens bekijken wat we kunnen doen, maar zo'n topweekend pal in de uitgaansbuurt? Ik vrees dat dat moeilijk zal zijn", besluit de burgemeester.Eva Daeleman zelf liet aan ons weten niet dieper te willen ingaan hierop, maar postte dan toch iets op haar Instagramaccount. "Ik vind het spijtig dat mensen zo dreigend reageren want ik stuur op geen enkele manier aan op het sluiten van de horeca of het stoppen van het feestgedruis. Wanneer nachtrust regelmatig door te luide elektronisch versterkte muziek (40db naast ons bed) om drie uur 's nachts uren wordt onderbroken, dan is de balans tussen respect en plezier helaas ver zoek.""Ik voel me bedreigd en onveilig. Oostende is een prachtige stad. Ik woon hier graag. Ik hou van het bruisen en de golven. Ik wens dat de stad op een vredevolle manier mag groeien met respect voor elke inwoner."