Europees kampioen Alec Segaert koerst tegen een paard, paralympisch kampioene Michèle George neemt plaats in sulky op Winkel Koerse

Alec Segaert veroverde brons op het WK tijdrijden in eigen land, twee weken eerder pakte de Lendeledenaar goud op het EK in Trento. © BELGA
Redactie KW

Winkel Koerse, de hoogdag in Sint-Eloois-Winkel die dit jaar op 5 oktober staat ingepland, kondigt twee grote namen aan. Alec Segaert uit buurgemeente gaat racen tegen een koerspaard, voor Michèle George die al zes medailles op de Paralympische Spelen in haar kast heeft, is een plaatsje gereserveerd in de sulky. Mooie namen dus.

De kogel is door de kerk. Alec Segaert (18) uit het naburige Lendelede komt naar de 165ste editie van Winkel Koerse om er zich te meten met een paard in de Gullegemsestraat. De kersverse Europees kampioen tijdrijden en bronzen medaillewinnaar op het jongste WK tijdrijden met aankomst in Brugge zal er rond 18 uur zijn opwachting maken in de straat.

De ex-triatleet rijdt volgend jaar bij de Lotto-Soudal U23 en is momenteel gestart met zijn studies burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Alec treedt met de race tegen het paard in de voetsporen van onder meer Nico Mattan, Wim Vansevenant, Cameron Vandenbroucke en ook niemand minder dan Robbie McEwen.

Rond de klok van 17 uur mogen we ook een vijfvoudige paralympisch kampioene begroeten in de Gullegemsestraat. Niemand minder dan Michèle George (47 en geboren in Oostende) zal plaatsnemen in één van de twee dubbele sulky’s. “Een heel sympathieke dame die op de spelen van London, Rio en Tokio liefst 5 keer goud won”, klinkt het bij de organisatoren.

(BF/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier