Europees fiat voor steun aan luchthavens Oostende en Kortrijk-Wevelgem

In 2014 zette toenmalig president Barack Obama nog voet op Wevelgemse grond, om van daaruit de oorlogskerkhoven te bezoeken. © belga
Redactie KW

De Europese Commissie heeft dinsdag haar fiat gegeven voor 2,2 miljoen euro Vlaamse steun voor de luchthavens in Antwerpen, Oostende en Kortrijk-Wevelgem. De overheidssteun moet de regionale luchthavens helpen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

De Vlaamse regering had de steun in juli aangekondigd omdat de uitbraak van het coronavirus en de massale schrapping van vluchten de liquiditeitspositie van de luchthavens aanzienlijk heeft verslechterd. Het pakket omvat subsidies voor de drie luchthavens en biedt Antwerpen en Oostende ook uitstel van betaling van concessievergoedingen en van compensaties voor ter beschikking gestelde personeelsleden.

In een mededeling stelt de Commissie dinsdag dat de Vlaamse maatregelen stroken met het tijdelijke, versoepelde kader voor staatssteun dat de Commissie hanteert sinds de coronacrisis dit voorjaar losbarstte. De Vlaamse maatregelen zijn “noodzakelijk, gepast en proportioneel”, oordeelt de Commissie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier