Europawijk beschikt over allereerste boekenruilkast in Tielt

Op de foto zien we Céline D'hulst, schepen Guido Mehuys, Patrick Halain, Gerrit Beutels, Diederik Maes, burgemeester Els De Rammelaere, schepen Veerle Vervaeke en enkele kinderen. © Foto Nele
Redactie KW

Het allereerste boekenruilkastje in Tielt kan men voortaan vinden in de Europawijk. De bewoners zijn alvast heel tevreden met het leuke initiatief.

“Het boekenruilkastje was een idee dat begin dit jaar ter sprake kwam binnen ons Europawijkcomité”, vertelt voorzitter Diederik Maes. “We stapten met ons idee naar het stadsbestuur en ook zij waren vol lof. Het idee werd uitgewerkt en het allereerste boekenruilkastje kan je vinden aan het rond puntje aan de Gross Geraulaan. Dat is een ideale ligging. Er valt hier van alles en nog wat te beleven in onze wijk en aan het rond puntje is er ruimte voorzien om wat te rusten of te genieten van de mooie natuur.”

Het mag niet leeg staan

Gerrit Beutels van het comité gaat verder. “Dit boekenkastje kan je vergelijken met een minibibliotheek, die voor iedereen op elk moment toegankelijk is. De bezoeker kan een boek uit het kastje nemen en lezen. Nadien mag het boek mee naar huis om uitgelezen te worden. Wij vragen om telkens een boek terug te plaatsen, zodat het kastje niet leeg komt te staan. De eerste lading boeken werd door de plaatselijke bibliotheek geschonken. Op die manier brengen we een levende boekenkast aan de man. Patrick Halain timmerde het kastje in elkaar”, geeft Gerrit nog mee.

Langs de Europawijk en de Felix D’Hoopstraat staan er 866 huizen. Het boekenruilkastje zal alvast goed dienst doen.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.