Europastad Tielt feest een zomer lang

Ondanks de onvermijdelijke besparingen is Tielt erin geslaagd een rijkelijk gevarieerde zomeraffiche samen te stellen onder de koepel Tielt Zomert.

© Foto ART

Tussen 20 juni en 28 september krijgen inwoners en bezoekers een bonte mix van dorps- en wijkfeesten met heuse kermissen, drie muziekfestivals, filmvoorstellingen in open lucht en merkwaardige tentoonstellingen aangeboden. Kers op de taart zijn de Tieltse Europafeesten, een driedaagse boordevol animatie voor jong en oud, en waarvoor men met Clouseau, Zornik en Buscemi grote publiekslokkers hebben kunnen strikken.

Andere toppers zijn het Ferme Festival op de hoeve De Knotwilg, de 11 Juliviering met Stijn Meuris, de expositie over 70 jaar Poolse bevrijding, Cuesta 2014 en West-Vlaanderen Wandelt als sportieve afsluiter van drie maanden zomers plezier. Bart Gunst, Charlien Degraeve, burgemeester Els De Rammelaere en schepen Bart Biebuyck waren trots om zoveel moois te mogen presenteren. Voor meer details verwijzen we naar www.tieltzomert.be. (ART)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 23 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.