Europa opent Week van Beroepsvaardigheden in Oostende

© ML
Redactie KW

Maandagmiddag opende Europees Commissaris Marianne Thyssen de Europese week van de Beroepsvaardigheden in de Oostendse haven.

Met de Europese Week van de Beroepsvaardigheden wil de Europese Commissie de voordelen van technisch- en beroepsonderwijs in de kijker zetten. Gedurende de week zullen over heel Europa meer dan duizend evenementen plaatsvinden. Europees commissaris Marianne Thyssen gaf maandag het startschot voor de vierde editie met een bezoek aan de Haven van Oostende en aan het opleidingscentrum voor volwassenen RelyOn Nutec. “De haven staat voor bedrijvigheid van handel. Het is een goed voorbeeld van wat we met deze campagne in de verf willen zetten”, zegt Thyssen. “We willen jongeren stimuleren voor technische opleidingen en beroepen. Het is belangrijk dat deze opleidingen niet als een B-plan worden gezien maar als een volwaardige optie.”

De commissaris leerde dat de haven van Oostende de boodschap van de campagne al goed begrepen heeft. “Van onze leerlingen werkt bijna iedereen al tijdens de opleiding. Duaal leren is in onze sector ook enorm belangrijk”, zegt directeur van het Maritiem Instituut Mercator Jan Denys. In België is leerkracht mechanica Lieselot Van Gysel de ambassadrice van de Week van beroepsvaardigheden. Zij pleit ervoor dat meer meisjes een beroepsopleiding zouden volgen.

(ML/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier