Eulalie ontroostbaar nadat hondje doodgereden werd

Redactie KW

De eigenares van manège Damse Ruitershoeve zit in zak en as. Eén van haar hondjes werd aangereden vlakbij de manège. “Polo was op slag dood. Ik ging in shock toen ik hem zag liggen”, zegt zijn diepbedroefde baasje.

Eulalie Matthys (22) was vrijdagmiddag de paarden van haar manège in Moerkerke buiten aan het zetten. Ze haalde de dieren uit de stallen van de Damse Ruitershoeve en begeleidde ze naar de weide vlakbij. Ook haar twee honden Polo en Diesel waren daar bij. Zij lopen normaal altijd mee met de paarden, maar vrijdag ging dat helaas anders. “Ik riep ze mee terug, maar ze kwamen blijkbaar niet mee”, zegt Eulalie. “Maar het gebeurt wel vaker dat ze gewoon op de weide blijven, dus ik sloeg er verder weinig acht op.”

De jonge manègehoudster maakte enkele andere paarden klaar. Maar toen ze opnieuw naar de weide wou vertrekken, kwam een fietser in paniek aangereden. “Hij vroeg me of ik de eigenares was. En of ik een klein, bruin hondje had”, zegt Eulalie. “Die man zei dat het hondje was aangereden en dat hij het aan de kant had gelegd. Ik riep Diesel, mijn bruin hondje. Die kwam meteen aangelopen, dus ik dacht dat het om een ander hondje zou gaan. Geen van de mijne, want Polo is zwart.”

Zwarte auto

Eulalie liep met het paard snel door naar de weide en ging daarna meteen door naar de straat, de Midddelburgsesteenweg. De fietser wees er haar Polo aan. “Die man kon enkel zeggen dat hij door een zwarte auto was aangereden. En dat de bestuurder nadien is doorgereden”, zegt ze. “Ik ben zeer gevoelig en een gigantische dierenvriend. Dus ik ging helemaal in shock toen ik mijn hond daar zo zag liggen.”

 © gf
© gf

Aanrijder moet het gevoeld hebben

Polo werd ondertussen gecremeerd door de dierenarts. Die stelde vast dat het hondje op slag dood moet geweest zijn. “Hij was zo lief. Waar ik was, daar was Polo. De meest aanhankelijke hond die ik ooit heb gekend”, zegt ze. “De dag nadien ben ik nog eens gaan kijken. De bloedplas lag in het midden van de weg. Ik kan me niet voorstellen dat de aanrijder hem niet gezien of gevoeld heeft. Ik snap echt niet dat iemand daarna gewoon doorrijdt. Aan de ene kant wil ik weten wie het gedaan heeft, aan de andere kant ook niet. Polo komt er alleszins niet door terug.”

Eulalie wil via deze weg wel de fietser die haar kwam verwittigen nog bedanken. “Ik ging zo in shock dat ik dat niet meer gedaan heb. Terwijl ik die man wel heel erg dankbaar ben”, zegt ze. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.