Ettelgem zoekt naam voor nieuw woonproject rechtover de kerk

Laurette Ingelbrecht

Het project van WoonWel in de Dorpsstraat 76 nadert zijn voltooiing en zal in mei worden opgeleverd. Het bestaat uit zes huurappartementen en een huurwoning die opgetrokken zijn op de site van het vroegere café Sint-Elooi van de familie De Blauwe.

Oorspronkelijk was als naam voor het project gedacht aan Residentie Ensor. Daar zit echter geen enkele link in met Ettelgem. “De site werd door WoonWel overgenomen van een private firma die voor deze naam had gekozen. Gelet op de lokale link met de familie De Blauwe lanceren we een oproep voor een toepasselijke naam”, zegt Romina Vanhooren, voorzitter van WoonWel.

“We willen de Ettelgemnaar inspraak geven. Wie ideeën heeft, mag die melden bij Ivan De Blauwe, de jongste zoon van de familie die in de Oude Kerkwegel woont. Dat kan ook via info@woonwel.be.”

Ivan De Blauwe geeft via Facebook al enkele hints voor een gepaste naamgeving voor de residentie: Sint-Elooi, Lei(tje), Blauwtjes, Leonie, Leomar (afkorting van de naam van zijn ouders, Leonie en Marcel). (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.