Etienne en José moesten in het geheim afspreken

Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Etienne Vanacker en José Declercq zijn 60 jaar getrouwd en vierden hun diamanten huwelijksjubileum in Salons Denotter in Zedelgem.

Op 6 april 1962 -op de verjaardag van José- traden ze in het huwelijk. Het koppel mocht namelijk van thuis uit pas na hun 21ste trouwen. Daardoor moesten ze heimelijk afspreken. Na hun huwelijk kregen ze vier kinderen: één dochter en drie zonen. Intussen zijn er al acht kleinkinderen, twee achterkleinkinderen en is er een derde achterkleinkind op komst.

Etienne (geboren op 19 maart 1938 in Wervik) en José (geboren op 6 april 1941 in Wervik) wonen op vandaag in Residentie Militza aan de Noorweegsekaai in Brugge. Maar hun roots liggen dus in Wervik. Het koppel was jarenlang actief aan de Steenakker in Wervik, waar ze hun zaak Vanadekor runden. Die was een referentie voor schilderwerken, decoratie, gedekte tafels en huwelijkslijsten. Ze hebben er 40 jaar lang keihard gewerkt.

Na hun pensioen opteerden ze om in Brugge te gaan wonen. Ze kochten een appartement in Assebroek en sinds drie jaar verblijven ze in Residentie Militza. Ze vervelen zich nooit en genieten nog van een wandeling, een etentje, kunst, mooie interieurs, kruiswoordraadsels en sudoku’s. De Brugse burgemeester Dirk De fauw ging het koppel feliciteren met hun diamanten jubileum. (SR/foto SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.