Esthetiek Sylvie in Ingelmunster pas anderhalve maand open en al terug gesloten

Op dinsdag 15 september opende Esthetiek Sylvie haar nieuwe zaak in de Oostrozebekestraat 135. Anderhalve maand later en voor de tweede keer in hetzelfde jaar mag ze haar schoonheidssalon terug sluiten door covid-19. “Verzorgend personeel tot zelfs artsen kwamen langs voor een behandeling. Nu zijn ze dat ook al kwijt”, zucht Sylvie.

Sylvie begint in haar nieuwe zaak aan een behandeling bij Anja. (foto FODI)

Op 18-jarige leeftijd studeerde Sylvie Claeys af als schoonheidsspecialiste in het Instituut Sint-Thérèsia in Kortrijk. “Nadat ik afgestudeerd was, heb ik enkel dit beroep uitgeoefend. Ik deed dat eerst in Knokke, daarna in Brugge. In 2010 begon ik met een zelfstandige praktijk in de Bruggestraat in Ingelmunster. De tijd was daarna rijp om een veel ruimere praktijk te openen. We konden deze locatie in de Oostrozebekestraat aankopen. Vooraan is er een groot venster, heb ik veel daglicht en zie ik nog wat auto’s of mensen passeren. In de Bruggestraat was het donkerder. Na tien jaar was ik ook toe aan nieuw en moderner materiaal”, begint Sylvie. Is er dan doorheen de jaren veel veranderd? “Ik doe dit nu al 27 jaar. De klassieke verzorgingen zoals medische pedicure en rugmassage blijven bestaan. Toen ik begon werkte ik nog veel met acrylnagels, maar nu is alles veel verfijnder en natuurlijker geworden. Wimpers en permanente make-up bestonden nog niet. In mijn branche moet ik mij ook bijscholen, zoals ik dat al deed voor medische pedicure.”

Hart hier verloren

Sylvie begon vol enthousiasme aan haar nieuwe uitdaging. Op dinsdag 15 september ging de deur van haar nieuwe zaak open. Op dinsdag 2 november mocht ze die al terug sluiten door de maatregelen van de regering.

“Ik was net nog aan het wenen, samen met een klant. Het komt hard aan”

“Ik hou van Ingelmunster en zie de mensen hier graag. Ik ging zeker niet vertrekken uit Ingelmunster. Ik heb mijn hart hier verloren. En nu moet ik inderdaad terug sluiten. Zopas zat ik hier nog te wenen, samen met een klant. Het komt hard aan. Ik begrijp dat de situatie lastig is voor de zorg, maar in mijn zaak gebeurde alles coronaveilig. Ik werk volledig op afspraak. Er kwam telkens maar één klant binnen, die meteen ook de handgel gebruikte. Vertrok de klant, dan volgde er ontsmetting. Er staat ook plexiglas waar ik werk. Mijn orderboekje staat vol, maar helaas mag ook ik niet verder werken.”

Klanten uit zorg

“De overheid beseft niet dat een schoonheidsinstituut ook eens een ontspanningsmoment is voor verzorgenden en zelfs artsen. Onder mijn cliënteel heb ik heel wat mensen uit de zorgsector, die – na een drukke dagtaak – even komen relaxen terwijl ik hun voeten of nagels behandel. Daar worden ze volledig zen van. Dat geeft hen weer kracht om zich verder in te zetten voor hun zieke patiënten, maar nu verliezen ze ook dat ontspanningsmoment. Wanneer we terug mogen openen? Tegen nieuwjaar? Ik denk het niet, anders zal het net voor eindejaar weer te druk zijn en is het mogelijk dat we in het voorjaar opnieuw de deuren moeten sluiten.”

Moed houden

Sylvie beseft dat er nog andere sectoren zijn die het nu lastiger hebben. “Ik verkoop geen artikelen die bijvoorbeeld seizoensgebonden zijn, zoals kledij. Ik werk wel met seizoenkleurtjes, maar daar zit geen houdbaarheidsdatum op. Ik vind het enkel jammer dat ik niet kan verder doen wat ik zo graag doe, namelijk mensen opknappen. Tijdens de eerste week van de herfstvakantie stonden er ook al enkele schooljuffen in mijn agenda, die zo hadden uitgekeken naar deze afspraak na enkele zware weken. Helaas gaan die afspraken nu niet door”, besluit Sylvie, die toch het hoofd niet laat hangen en uitkijkt naar het moment dat ze terug mag openen. “Dan vlieg ik er weer vol enthousiasme in voor mijn trouw cliënteel.”

Info : 051 69 58 82 – info@esthetieksylvie.be – www.esthetieksylvie.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.