Esther Bucquoye maakt kinderdroom waar en start met Poperingse dansstudio Allegro

© foto LB
Redactie KW

De 22-jarige Esther Bucquoye heeft haar kinderdroom gerealiseerd en haar eigen dansstudio ‘Allegro’ uit de grond gestampt.

Op zesjarige leeftijd begon het dansverhaal van Esther Bucquoye met balletlessen. “Eerst en vooral is dans voor mij ontspanning. Ik word er altijd vrolijk van en ik kan er mijn emoties in kwijt wanneer ik me eens minder voel. Naast dansen vind ik het heel leuk om choreografieën te maken, omdat ik mijn creativiteit hier de vrije loop kan laten gaan”, vertelt Esther. “Dansen is wel degelijk een sport, ook al beweren sommigen van niet. Als je conditioneel niet top bent, kan je de dans niet 100 procent overbrengen. Je hebt sprongkracht en lenigheid nodig, maar ook emotie, balans, sierlijkheid en ritmegevoel spelen bij dansen een belangrijke rol. Dit zijn elementen die ik allemaal enorm graag combineer. Dit maakt dansen voor mij de ideale sport.”

Na haar middelbare school heeft Esther de opleiding lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie met als afstudeerrichting adapted physical activities (APA) aan de Arteveldehogeschool in Gent gevolgd. Als leerkracht lichamelijke opvoeding werkt Esther momenteel in het lager onderwijs. “Daarnaast werk ik op woensdagavond en zaterdagmorgen als personal trainer bij Kinezi, waar ik de bootcamps begeleid. En tijdens de vakanties werk ik als lesgever bij de dans- en turnkampen van Popsjot van de sportdienst van Poperinge.”

Ideale mix

Een eigen dansstudio beginnen, is altijd een kinderdroom geweest van Esther. “Dansen is iets die mij compleet maakt. En een beroep speelt een belangrijke rol in je leven. Dus ik vind dit de ideale mix”, zegt ze. “Door omstandigheden werd ik extra gestimuleerd om mijn droom werkelijkheid te willen maken. Ik had wel een duwtje in de rug nodig van mijn ouders, zussen en vriend, maar ik ben heel blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan.”

Dansstudio Allegro is ondertussen geboren. “Allegro is een muziekterm die staat voor opgewekt, vrolijk en levendig. Dit zijn drie termen waar ik mezelf ook mee kan omschrijven. En deze eigenschappen wil ik ook leren aan de leden. Ik vind het belangrijk dat je de deur buitenkomt met een lach. Ik probeer tijdens het training- of lesgeven altijd gemotiveerd en opgewekt voor de groep te staan.”

De danslessen vinden in de sporthal van Poperinge plaats. “Ik gebruik de mooie danszaal met parketvloer waar ook barres aanwezig zijn. Deze zaal leek me de ideale plek om te starten met mijn dansstudio. Ik wil graag Stad Poperinge bedanken dat ik hun accommodatie kan gebruiken. Ik geef sinds mijn 15de dans- en turnkampen bij Popsjot Poperinge. Het volledige team zorgt er telkens voor dat ik tijdens de vakanties dans- en turnkampen kan geven.”

Moderne dans

Esther legt de nadruk op moderne en hedendaagse dans in haar dansstudio. “Dit omdat ik de meeste kennis heb over deze dansen. Naast moderne en hedendaagse dans, volgde ik in Studio Credo ook hiphop, een volledige andere dansstijl die ik ook enorm graag doe. Momenteel bied ik dus enkel moderne en hedendaagse dans aan, maar dit wil niet zeggen dat er in de toekomst geen andere dansstijlen kunnen bijkomen.”

Wie kan danslessen volgen bij Esther? “Iedereen die dezelfde passie als mij deelt: dansen. Ik heb vier verschillende dansgroepen. Allegro 1: voor kinderen van het eerste tot het derde leerjaar. Allegro 2: voor kinderen van het vierde tot het vijfde leerjaar. Allegro 3: voor jeugd vanaf het eerste tot het vierde middelbaar en als laatste Allegro 4 voor 16-plussers.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier