Essevee zoekt helpende handen om slachtoffers overstromingen bij te staan

© (Foto GF)
Redactie KW

SV Zulte Waregem zoekt supporters die de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië wil helpen. De Waregemse eersteklasser stuurt donderdag 28 juli en vrijdag 29 juli een team naar Eupen.

Het initiatief van de voetbalclub ontstond bij Christophe Devolder, de supporter liaison officer van Essevee. Hij is de tussenpersoon die de club verbindt met zijn supporters. “Christophe vertelde ons dat heel wat supporters bereid waren om te helpen in het getroffen gebied. Daarom hebben wij contact opgenomen met onze collega’s bij KAS Eupen om te horen waar en hoe we kunnen helpen”, legt woordvoerder Sciandri Jacques uit.

Komende donderdag en vrijdag trekt een groep van 15 supporters naar Eupen, met een karrenvracht aan materiaal: kruiwagens, gereedschap en andere hulpmiddelen om de ravage weg te werken. “De club staat in voor de organisatie, het vervoer, de maaltijden en eventuele overnachting. De helft komt na één dag naar huis, de anderen blijven overnachten. Vrijdag en volgende week trekken er opnieuw delegaties naar Wallonië”, klinkt het.

Meer informatie of deelnemen? Mail naar slo@essevee.be. (PNW)