Essevee-kapitein Davy De fauw blikt vooruit op het WK in Rusland: “Opletten voor het kleine Ijsland”

Essevee-kapitein Davy de fauw beantwoordt de komende weken een vraag in onze Hart op de Tong-rubriek. © BELGA-Kurt Desplenter
Redactie KW

SV Zulte Waregem-kapitein Davy De fauw beantwoordt de komende weken een vraag voor onze Hart op de Tong-rubriek. Deze week: hoe zal hij het WK beleven?

Van 14 juni tot 15 juli vindt het WK Voetbal plaats in Rusland, wat altijd gepaard gaat met heel wat voetbalpronogames en evenementen op groot scherm. Ook in Waregem en omstreken zijn er tal van initiatieven. Ga jij het WK volgen? Waar? Wie wint het WK en wie flopt? Welke andere sporten kunnen je bekoren?

“Om de vier jaar loopt de wereld en meestal ook ons land warm voor WK voetbal, toch zeker de laatste jaren. Overal in het land staan er grote schermen en zijn er evenementen om onze Rode Duivels te steunen. Zelf kijk ik nog altijd het liefste thuis, want daar zie je alles het best. Maar wie weet ga ik wel ergens in Waregem kijken, ook al is het maar om de sfeer mee te maken van zo een groot toernooi. Je moet toch beetje mee gaan in de hype, hé. De verwachtingen zijn altijd hoog en dat moet ook met de kwaliteit die er op dit moment in de nationale ploeg zit. Hopelijk kunnen we tot de laatste dag meestrijden voor die mooie beker en kan ons land helemaal rood-geel-zwart kleuren. Maar het is altijd opletten voor landen als Duitsland, Brazilië of wie weet kan het kleine Ijsland wel voor een verrassing zorgen. Zelf zal ik in die periode even niet op een voetbalveld te zien zijn, maar de conditie gaan we goed onderhouden door te tennissen, padel te spelen en te gaan lopen. En voor de fun en ontspanning ga ik heel graag golfen. Allemaal dingen waar ik naar uit kijk, maar het meest van al verlang ik toch naar de geboorte van onze tweede sloeber in de maand juni.”

Essevee-kapitein Davy De fauw blikt vooruit op het WK in Rusland:
© HDV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.