Erwin Van Kerschaver uit Maldegem is na 2.100 kilometer fietsen aangekomen in Spanje

Erwin Van Kerschaver en zijn vriend Johan Baene bij aankomst in Orihuela in Spanje.© AVH
Erwin Van Kerschaver en zijn vriend Johan Baene bij aankomst in Orihuela in Spanje.© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Maar liefst 2.122,45 kilometer legden Erwin Van Kerschaver, die met ruggenmergproblemen kampt, en zijn goede vriend Johan Baene af van Maldegem naar Orihuela in Spanje. Zondag 20 juni kwam het duo aan in Orihuela na 15 lastige en evenementvolle ritten. Aan hun vakantieplek stond een waar ontvangscomité hen op te wachten.

We belden tijdens zijn huzarenstuk al even met de Maldegemnaar, na de derde etappe . Toen was alles nog onder controle: “Moest het nu al moeilijk gaan, zou ik in de problemen zitten want we zijn nog maar net begonnen”, zei hij toen.

Beide fietsers tegen de grond

Op de voorlaatste dag werd het nog even spannend, want na een stuurfout gingen beide fietsers tegen de grond. “Het was dus afwachten hoe mijn lichaam na een nacht slapen zou reageren op de valpartij. Ik had een paar gekneusde ribben en dat bezorgde me wel wat extra last. Gelukkig kon ik goed slapen en gingen we relatief uitgerust van start in de laatste rit. Ik was vastberaden om de onderneming succesvol af te werken en wilde alle mensen die me steunden niet ontgoochelen”, reageert Erwin.

We zongen schlagers om de ritten leuk te houden, aan sfeer dus zeker geen gebrek

Erwin Van Kerschaver is erg dankbaar voor de personen die hem tijdens de hele tocht ondersteunden. Zijn 87-jarige vader reed dagelijks met de auto achter de fietsers, samen met de vrouwen van Johan en Erwin.

Johan reed 2.000 km op kop

“Zij sprongen constant in de bres om ons te helpen in alle omstandigheden. Van extra boodschappen tot technische hulp, ze deden alles voor ons. Daarnaast moet ik ook Johan ten zeerste bedanken. Hij heeft meer dan 2.000 kilometer op kop gereden, me gesteund als het even lastig was…”, vertelt Erwin.

In een interview met televisiezender AVS vertelde hij zelfs dat het fietsend duo de kilometers al zingend afmaalden. “We zongen schlagers om de ritten leuk te houden, aan sfeer dus zeker geen gebrek”, lacht Erwin Van Kerschaver. Het vijftal geniet nu van een weekje rust om daarna terug naar Maldegem te komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier