Op zaterda 31 augustus wordt de zomer in Roeselare afgesloten met een nieuwe editie van het gratis Trax Festival in Roeselare. Daarbij is de eerste headliner bekend. Ertebrekers staat omstreeks 20.10 op het hoofdpodium.

De groep rond Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage werd enkele jaren geleden opgericht en kende met het eerste album en de hitsingle 'De Zji' meteen veel bijval. Hun tweede album, Crème, doet het minstens even goed. Soulvol én in het West-Vlaams, een topper voor Trax Festival.

Afgelopen weken werden al wat namen gelost. De Piepkes brengen om 16.45 uur de leukste Nederlandstalige liedjes op kindermaat. We herkennen bij hen onder andere Frederik Sioen en Roland Van Campenhout, niet van de minste!

Het lokaal rappersgeweld van NTREK opent het hoofdpodium, meteen een eerste topper. Daarna is het de beurt aan Sons, winnaars van De Nieuwe Lichting en graag gezien op de betere festivals, dus ook op Trax. Afsluiten doen we onder de luifel met Discobaar A Moeder.

De hoofdact van het festival volgt volgende week.

(TD)

Op zaterda 31 augustus wordt de zomer in Roeselare afgesloten met een nieuwe editie van het gratis Trax Festival in Roeselare. Daarbij is de eerste headliner bekend. Ertebrekers staat omstreeks 20.10 op het hoofdpodium. De groep rond Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage werd enkele jaren geleden opgericht en kende met het eerste album en de hitsingle 'De Zji' meteen veel bijval. Hun tweede album, Crème, doet het minstens even goed. Soulvol én in het West-Vlaams, een topper voor Trax Festival. Afgelopen weken werden al wat namen gelost. De Piepkes brengen om 16.45 uur de leukste Nederlandstalige liedjes op kindermaat. We herkennen bij hen onder andere Frederik Sioen en Roland Van Campenhout, niet van de minste! Het lokaal rappersgeweld van NTREK opent het hoofdpodium, meteen een eerste topper. Daarna is het de beurt aan Sons, winnaars van De Nieuwe Lichting en graag gezien op de betere festivals, dus ook op Trax. Afsluiten doen we onder de luifel met Discobaar A Moeder. De hoofdact van het festival volgt volgende week.(TD)