Erotisch poetsbedrijf Dust Bunnies kruipt na moeilijk jaar terug uit coronadal

Cecylia Kociuba maakt een comeback met haar bedrijf Dust Bunnies.© Davy Coghe
Cecylia Kociuba maakt een comeback met haar bedrijf Dust Bunnies.© Davy Coghe
Piet De Ville

“Ik heb de slechtste periode van mijn leven achter de rug.” Cecylia Kociuba, die in 2018 het erotische poetsbedrijf Dust Bunnies uit de grond stampte, steekt niet onder stoelen of banken dat ze de laatste maanden zwarte sneeuw zag. “Maar we klimmen stilaan terug uit het dal. Ik zoek nog nieuwe meisjes en een investeerder.”

Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen de uit Polen afkomstige Cecylia Kociuba in 2018 in Brugge het erotische poetsbedrijf Dust Bunnies oprichtte.

Een gelijkaardig concept, waarbij poetsvrouwen of -mannen naakt of in erotische outfit hun ding komen doen, bestond al in de Verenigde Staten maar in ons land was het nieuw. Her en der werd geopperd dat het toch maar een seksistisch project was, waarbij vrouwen als lustobject fungeren, maar dat liet Cecylia, die ook zelf als Dust Bunny de baan opgaat, niet aan haar hart komen.

Vertrouwen geschaad

Mede door de vele media-aandacht kende haar bedrijfje een vliegende start. Tot het coronajaar 2020 eraan kwam. Vanaf maart-april 2020 werd de vraag naar de pikante poetsdames tot bijna nul herleid. “De angst voor het virus zat er heel diep in bij veel mensen. Begrijpelijk. Je kon je ook niet zomaar verplaatsen waar en hoe je wilde.”

“Daar komt bij dat de vennoot die er in 2019 bij kwam, iemand die ik nochtans al twintig jaar ken, mijn vertrouwen schaadde. Hij wilde eigenlijk het bedrijf, dat ik alleen had opgericht, afnemen. Hij wilde het alleen voor het zeggen hebben en me louter tot werkneemster reduceren. Het was een heel moeilijke tijd.”

“Er was nauwelijks nog geld en mijn dochter werd ook nog eens ernstig ziek een spierziekte. Gelukkig gaat het nu al wat beter met haar. Maar ik heb het echt zwaar gehad en belandde in een depressie. Dankzij medicatie ben ik daar stilaan toch uitgeraakt.”

No touch policy

Sinds begin dit jaar gaat het ook zakelijk opnieuw beter. “Ik heb een nieuwe bedrijfsstructuur opgezet en de meisjes en dames werken nu op zelfstandige basis. Ze mogen 45 procent van de kostprijs voor de klant houden, wat toch wel mooi is, denk ik. De prijzen zijn iets gestegen, maar de kilometervergoeding is nu wel inbegrepen.”

“Hoewel veel mensen het niet blijken te geloven is er nog altijd een no touch policy . We leveren geen seksuele diensten, wel een erotische ervaring. Er zijn wel klanten die kicken op een vorm van bondage tijdens het poetsen en daar kunnen we wel op ingaan. Ik mag geen namen noemen maar er zitten ook wel wat grote bedrijfsleiders en zelfs bekende politici in mijn klantenbestand…”

“Die mensen zijn heel respectvol naar ons toe en zien het als een vlucht uit hun stresserende bestaan. Dus ja, we klimmen terug uit het dal. Ik zoek trouwens nog nieuwe meisjes en heren – daar is ook vraag naar – en een bijkomende investeerder om het bedrijf nog verder uit te bouwen”, aldus nog Cecylia Kociuba.

Info: www.dustbunnies.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.