Erna Schelstraete pakt uit met dichtbundel

Erna Schelstraete en Roland De Winter werken voor het eerst samen aan de nieuwe dichtbundel. © GLO
Gillian Lowyck

Schrijfster Erna Schelstraete publiceert binnenkort haar eerste dichtbundel. ‘Tussen glas en gordijn’ is het resultaat van meer dan vijftien jaar poëzie schrijven. Uniek is dat er in de bundel ook werk van haar man, kunstenaar Roland De Winter, te zien zal zijn. De eerste keer dat ze samenwerken op artistiek vlak, na meer dan vijftig jaar samen te zijn.

Erna Schelstraete (70) verhuisde enkele jaren geleden van Wanzele naar Oostende samen met haar man, kunstenaar-graficus Roland De Winter. In 2013 verscheen haar eerste roman, ‘Koningin voor één dag’. Twee jaar geleden volgde een tweede boek, ‘Blauw is voor een meisje’. En volgende maand verschijnt haar eerste poëziebundel, ‘Tussen glas en gordijn’.

“Ik schrijf toch al een jaar of vijftien poëzie”, vertelt Erna. “Maar het was pas toen ik een schrijfopleiding volgde en mijn eerste boek schreef, dat die kriebel om uit te geven kwam. Toch heb ik daar lang geen behoefte aan gehad voor mijn poëzie. Het stond niet op mijn verlanglijstje. Maar toen mijn eerste boek verscheen, vond ik dat hele uitgeefavontuur wel leuk. Het is bijzonder fijn als mensen reageren op wat jij geschreven hebt.”

Boekvoorstelling

De man van Erna, Roland, had al een dichtbundel van uitgeverij P geïllustreerd en zo ging de bal voor de gedichten van Erna aan het rollen. “En voor het eerst werken Roland en ik ook samen op artistiek vlak. De dichtbundel, waarin 54 gedichten staan, worden geïllustreerd met een twintigtal werken van Roland”, geeft Erna tot slot nog mee.

De boekvoorstelling van ‘Tussen glas en gordijn’ vindt plaats op zaterdag 12 oktober om 17 uur. Dichteres Eva Cox leidt de bundel in. Het werk van Roland De Winter wordt tentoongesteld in de Forumzaal vanaf 16 uur. Inschrijven voor de voorstelling kan door te mailen naar contact@uitgeverijp.be en erna.schelstraete@telenet.be. De dichtbundel kost 18,50 euro en is te bestellen in de boekhandel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier