Erik en Elke brengen je favoriete koffie en taart aan huis met deDingen@Home

Erik Coene, Elke Herrebaut en Baptiste Navarro slaan de handen in elkaar en lanceren deDingen@Home: "Informatieve tutorials met een komische noot zoals de klanten dat van ons gewoon zijn. Ja, zelfs als onze lieve klanten in hun kot moeten blijven, moeten ze op onze kop blijven kijken. Daar is geen ontkomen aan!" © Baptiste Navarro
Redactie KW

Erik Coene en Elke Herrebaut baten nu ruim drie jaar deDingen in de Budastraat in Kortrijk uit. Als horecazaak moesten ook zij de deuren genoodzaakt sluiten om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus Covid-19 tegen te gaan. Samen met hun team gingen ze op zoek naar creatieve oplossingen om het contact met de klanten niet te verliezen. Met deDingen@Home brengt het team elke vrijdagavond een grappig filmpje en voorzien ze thuisleveringen.

“De filmpjes maak ik samen met Elke en Baptiste Navarro. Tijdens de opnames respecteren we de opgelegde maatregelen. Zo houden we voldoende afstand tussen elkaar, dragen we latex handschoenen – enkel tijdens het filmen doe ik ze uit omdat het anders te raar wordt – en wassen we regelmatig de handen. Veiligheid blijft altijd voorop staan”, legt Erik uit. “Met deze filmpjes willen we wat luchtigheid brengen in deze onzekere tijden. Het is crisis maar dat betekent niet dat we onze klanten uit het oog verliezen. We missen hen en horen ook dat zij ons missen. Via deDingen@Home willen we dat gemis opvangen.”

Tutorial met een twist

In de filmpjes legt Erik telkens uit hoe je de lekkere koffie die hij anders in zijn zaak schenkt, zelf kan maken thuis. “In elke aflevering geven we enkele recepten zodat de klanten onze drankjes thuis kunnen maken. Zo leg ik in de tweede aflevering haarfijn uit hoe je de perfecte filterkoffie maakt. Alle recepten zijn heel eenvoudig en worden uitgelegd in onze typische volkstaal zodat de kijkers zich volledig herkennen in het deDingen-concept.”

In de meest recente aflevering mixt Erik koffie en alcohol. “Coffee & Good Spirits is één van de categorieën tijdens de koffie-kampioenschappen. Er valt heel wat leuks te doen met koffie en alcohol, en daarom wou ik enkele klassiekers delen. Daarnaast vertel ik het geheim achter de The Classic Tistie. Dit homemade recept is vernoemd naar zijn uitvinder Baptiste, die instaat voor al het film- en montagewerk.”

Thuislevering op maandag

Wie de recepten wil namaken, maar daarvoor niet over de juiste materialen beschikt, kan terecht op de website van deDingen. “We snappen dat niet iedereen een french press of koffiefilters in huis heeft liggen. Daarom kan je die via de website of via een berichtje op Facebook bestellen. Via onze website kan je nu ook taarten en koffie bestellen die we dan op maandag thuis leveren.”

Alle bestellingen gedaan voor zaterdagavond 23:59 uur worden op maandag thuis geleverd. Alle bestellingen vanaf zondag worden de week erop behandeld. De leveringen vinden plaats in Groot Kortrijk, Harelbeke, Kuurne en Zwevegem. “En dit alles met de fiets, want ook in crisistijden blijven we milieubewust”, besluit Erik.

Wil je de afleveringen van deDingen@Home bekijken of een bestelling plaatsen? Dat kan op www.dedingen.be!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier