Eric Vande Walle is de nieuwe directeur van woonzorgcentrum Aksent

Eric Vande Walle is de nieuwe directeur van Woonzorgcentrum Aksent. © gf
Redactie KW

Eric Vande Walle is sinds 1 januari de nieuwe directeur van Woonzorgcentrum Aksent in opvolging van Wouter Van der Donckt, die ondertussen voor de Zorggroep H.Hart in Kortrijk werkt.

Eric Vande Walle (57) woont in Jabbeke en is vader van twee zonen: Tim (28) en Jan (24). Hij behaalde een A1-diploma verpleegkunde in Roeselare, vervolgens een licentie ziekenhuiswetenschappen (richting verpleging) aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde nadien nog drie jaar informatica via avondonderwijs.

“Mijn allereerste werkervaring deed ik op als verpleegkundige in het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout”, zegt de nieuwe directeur. “Na Torhout ging ik als hoofd van de nachtverpleging aan de slag in het Sint-Franciscus Xaverius-ziekenhuis in Brugge, in de volksmond sprak men van de ‘Zwarte nonnen’. Later kreeg ik er een staffunctie bij. Omdat er sprake was van een fusie van Sint-Franciscus Xaverius met het AZ Sint-Jan zocht ik een nieuwe uitdaging in de ouderenzorg en werd directeur van een woonzorgcentrum in Gent. Na vijf jaar kon ik als zorgmanager beginnen in het Sint-Lucasziekenhuis in Assebroek.”

Werken voor een zorggroep

In 2014 kreeg Eric Vande Walle van de zorggroep Vulpia de kans om in Blankenberge het nieuwe woonzorgcentrum Huis aan Zee, vlakbij de Pier, op te starten. Vulpia is een zorggroep die over gans België woonzorgcentra en assistentiewoningen beheert. “Mijn eerste maanden leefde ik tussen de bouwkranen en aannemers en moest ik alles van nul af opbouwen, medewerkers zoeken incluis. Op 1 april 2015 opende het nieuwe woonzorgcentrum. Vanaf december 2017 gaf ik op vraag van Vulpia ondersteuning aan diverse projecten in Vlaanderen: het nieuwbouwproject assistentiewoningen Residentie La Vigie in Koksijde, het woonzorgcentrum Residentie ‘t Neerhof in Brakel en Residentie Hoeve Blaret in Sint-Genesius-Rode.”

Organisatie met ‘body’

Eric kreeg nu recent een nieuwe opportuniteit en is de nieuwe directeur van het WZC Aksent in de Izegemsestraat in Lendelede. “Een nieuwe en aantrekkelijke uitdaging voor mij. Aksent is een organisatie die reeds sterk uitgebouwd is, met een heel goede visie op zorg en met heel geëngageerd en gemotiveerd personeel. Een centrum dat een grote diversiteit aan diensten aanbiedt: woonzorgcentrum, assistentiewoningen, zorgflats, kortverblijf en sinds kort ook nog het dagverzorgingscentrum De Maretak.” (Ivan Balliu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier