Eric en Katrien houden verkoopdag strandspeelgoed in magazijn Idealtoys

Eric en Katrien in hun magazijn. © LB
Redactie KW

Eric Pieters en echtgenote Katrien Callens houden op zaterdag 11 juli een verkoopdag van strandspeelgoed in hun magazijnen in de Tieltstraat in Meulebeke.

Zo’n 33 jaar geleden vestigden Eric Pieters en zijn vrouw Katrien Callens zich in de gebouwen van firma Acropole in de Tieltstraat in Meulebeke. Het carrosseriebedrijf dat Eric toen runde, maakte na tien jaar plaats voor een totaal nieuw concept, dit van het poederlakken.

Eric ontwierp eigenhandig een poederlakstraat met sproeitunnel om metalen voorwerpen te poedercoaten. Hierbij worden de metalen voorwerpen met een deklaag van organisch materiaal beschermd en verfraaid, gebruik makend van een mengsel van droog poeder zonder dat er hier oplos- en verdunningsmiddelen aan te pas komen. In de oven vormt dat dan een gesloten laag.

Strandschopjes

Die creatieve drang leidde ook tot het produceren van eigen ontworpen metalen strandschopjes, die nog steeds onder de naam Ideal op de markt komen.

“Naast de strandschopjes evolueerde onze zaak ook tot het verkopen van heel wat ‘strandspeelgoed’, bedoeld voor de groothandel. De coronacrisis gooide echter heel veel roet in onze plannen”, meldt Katrien. “We zien dat de speelgoedwinkels aan de kust nu nog nauwelijks bestellingen plaatsen. Velen proberen eerst hun voorraad speelgoed, bad- en strandlakens aan de man te brengen vooraleer ze zich wagen aan nieuwe bestellingen. Voor heel wat winkels aan de kust is het nu echt proberen te overleven. Je mag niet vergeten dat die mensen in een periode van vijf maanden tijd een volledig jaar moeten goedmaken. Voor hen is het nu verkopen om te kunnen overwinteren.”

Verkoopdag

“Onze verkoop van al die materialen is teruggevallen op 10 procent. Om onze stock wat kleiner te maken, houden we op zaterdag 11 juli van 10 tot 17 uur een verkoopdag in onze magazijnen in de Tieltstraat in Meulebeke“, besluit Katrien. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier