Ergernis over zware verzakkingen in de Kruisestraat

De Kruisestraat is - algemeen gezien - nog in goede staat. Maar op drie plekken nabij De Molenwal zijn er zware verzakkingen. (foto AB)
Redactie KW

Vanaf de plaats waar de Alveringemse Kruisestraat overgaat op Diksmuids grondgebied, is de weg vernieuwd en hersteld. Keer je terug, richting restaurant De Molenwal, dan is die driehonderd meter in erbarmelijke staat. Johan Beeusaert uit Diksmuide, die elke zondag naar De Molenwal komt, kloeg de situatie aan bij burgemeester Liefooghe.

“Ik richtte begin deze week een mail aan de Alveringemse burgemeester over de desastreuze toestand van het wegdek in de Kruisestraat”, zegt Johan Beeusaert. “De toestand is daar zodanig slecht dat het stilaan gevaarlijk wordt voor de weggebruikers, zeker ook voor de bezoekers van café-restaurant De Molenwal die langs deze straat ligt. Ik heb met aandrang verzocht om in het belang van iedereen te baan te herstellen.”

Ongeval

“Elke zondagnamiddag gaan wij met plezier dansen in de Molenwal”, gaat Johan Beeusaert verder. “Met veel minder plezier rijden wij over de Kruisestraat. Hier rijden, is door de vele putten gevaarlijk geworden. De kans op een ongeval is bijzonder groot, zeker met de diepe waterloop net naast de rijbaan. Bij een ernstig ongeval zal de verantwoordelijkheid van de gemeente Alveringem zeker ter sprake komen. De gemeente verzuimt immers binnen een redelijke termijn het wegdek te herstellen.”

“Het contrast met de toestand in de Kruisestraat is bijzonder groot, als wij via het grondgebied Diksmuide de Zadelstraat inrijden. De Kruisestraat is de facto het verlengde van de Zadelstraat, maar dan op het grondgebied Alveringem. Tot voor een paar jaar bevond de Zadelstraat zich in even desastreuze toestand. Het stadsbestuur van Diksmuide realiseerde zich dat de veiligheid van de weggebruikers primeerde en liet het wegdek herstellen. Waarom deze herstelling niet kon in het verlengde van de Zadelstraat op het grondgebied Alveringem, is voor ons een raadsel. Ik realiseer mij dat dit geld kost, maar is de veiligheid van de weggebruikers niet prioritair? Het spreekt voor zich dat de uitbater van de Molenwal ook vragende partij is, om de veiligheid van zijn cliënten te garanderen.”

Reactie burgemeester

“Alveringem is wel degelijk van plan om het slechte stuk Kruisestraat te laten herstellen”, reageert burgemeester Liefooghe. “We hebben zoals altijd een heel aantal stukken gemeenteweg die aan onderhoud en herstel toe zijn en de Kruisestraat is daarbij. Volgende week hebben wij een eerste vergadering met de aannemer die aangesteld is om al die herstellingswerken te doen. We zetten ons in maar kunnen uiteraard niet toveren. Ik vraag dus wat geduld. Wat ik wel betreur, is dat het stadsbestuur van Diksmuide ons niet heeft aangesproken toen men het verlengde van de Kruisestraat herstelde. De aannemer was er en had dus vrij eenvoudig ons slechte stuk er bij kunnen nemen, mits vergoeding door Alveringem uiteraard.” (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier