Erfgoedkring8460 Oudenburg krijgt eretitel Ambassadeur Heemkunde

Al in het eerste jaar, opgericht in 2014, bracht Erfgoedkring8460 een jaarboek uit. Nu mag de vereniging zich een jaar Ambassadeur Heemkunde noemen. © LIN
Redactie KW

Tijdens de jaarlijkse studiedag Heemkunde Actueel van Heemkunde Vlaanderen kreeg Erfgoedkring8460 deze namiddag de eretitel Ambassadeur Heemkunde.

De vereniging die nog maar goed twee jaar actief is, werd samen met Werkgroep Mercurius Grobbendonk en De Vreedsel uit Lanklaar op 8 oktober genomineerd voor de titel. Vandaag werd in Mechelen de winnaar aangeduid.

“Deze titel zullen we met trots dragen. Het is een erkenning voor onze werking en een stimulans om verder het waardevolle erfgoed van Oudenburg, Ettelgem, Roksem en Westkerke uit te diepen, te promoten en te koesteren”, zegt een gelukkige voorzitter, Koenraad Blontrock. “We willen onze leden bij deze erkenning betrekken en de prijs opdragen aan Dirk Casteleyn die dit niet meer mocht meemaken, maar een groot aandeel in de eretitel heeft.”

Goede samenwerking

De symbolische bekroning bestaat uit de titel van ambassadeur die een jaar door de vereniging gedragen wordt. Er is ook een diploma aan verbonden en Erfgoedkring8460 krijgt een forum tijdens Heemkunde Actueel en een promotiefilmpje.

In 2014 viel de prijs te beurt te beurt aan Bert De Smet uit Wielsbeke en in 2015 aan Erfgoed Balen.

Als motivatie gaf de jury aan dat Erfgoedkring8460 een jonge vereniging is die getuigt van een goede samenwerking, nieuwe en innovatieve initiatieven neemt en mag steunen op een divers bestuur, zowel qua ideeën en inbreng als qua leeftijd.

“Ik wil bij deze nog een oproep doen aan stadsgenoten die nog oude foto’s of ander materiaal liggen hebben. Laat het ons weten, want u maakt het erfgoed, u schrijft geschiedenis”, besluit Koenraad Blontrock.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier