"Was hij er niet geweest, dan was ik er ook niet meer", aldus Vallaeys. Hij verloor die avond wel zijn vrouw bij het kraanincident. Gyselinck, die net passeerde met een ambulance toen de kraan insloeg, snelde naar boven en vond Vallaeys onder het puin. De brandweerman daalde van op de negende verdieping naar beneden en kon met de hulp van enkele collega's uiteindelijk de man redden.

Gyselinck en Vallaeys zijn nu goede vrienden. Het slachtoffer ijverde ervoor dat de brandweerman een ereteken zou krijgen. "Dit is een voor alle collega's die dag en nacht in de weer zijn om mensen te helpen."

(BF)

"Was hij er niet geweest, dan was ik er ook niet meer", aldus Vallaeys. Hij verloor die avond wel zijn vrouw bij het kraanincident. Gyselinck, die net passeerde met een ambulance toen de kraan insloeg, snelde naar boven en vond Vallaeys onder het puin. De brandweerman daalde van op de negende verdieping naar beneden en kon met de hulp van enkele collega's uiteindelijk de man redden.Gyselinck en Vallaeys zijn nu goede vrienden. Het slachtoffer ijverde ervoor dat de brandweerman een ereteken zou krijgen. "Dit is een voor alle collega's die dag en nacht in de weer zijn om mensen te helpen."(BF)